-
Jurrasic Park
Wczoraj na TVN leciał Jurrasic Park. Oglądałem go już chyba po raz 5 i uważam że jest to na prawde dobry film. Ale oglądając go pomyślałem jak to by było fajnie mieć swojego własnego Velociraptora w terrarium (1 samiczkę, aby się nie rozmnażały). Karmił bym ją jakimiś baranami, albo koziołkami. Jedyny minus tego taki że raczej na rączki by się tego nie dało wziąć... :'( Ale ja osobiście na ręce nawet swojej Boehmei nie biore... Jest jakaś taka nerwowa... Co wy na to? Jak się uda na prawde sklonować Raptora to się składamy i kupujemy. To bedzie maskotka terrarium.com.pl !!!
-
Re: Jurrasic Park
Heh, na forum juz jednego raptora mamy (pozdro Dark) :P A co do filmu to mi też się bardzo podobał. Velociraptory sie trzyma w terrarium zeby je obserwować a nie brać na ręke, najpierw przeczytaj faq, potem kup, hehe :P:P
-
Mi też film sie bardzo podoba - pierwszą część uważam za najlepsza. Oczywiscie nie jest genialny ale to dobry film wg mnie. A co do raptorków to sam nie wiem :/ skąd takie terra?? Ale w drugiej części były chyba takiem alutkie dinozaury żyjące w stadach (nie pamietam nazwy) - może coś takeigo lepiej?? W sumie takie małe raptorki
-
Film jest stary i oparty na starej teori o tym tyranozaurze czy jak on sie tam nazywa bo teraz naukowcy odkryli że on był roślinożerny chodzi mi otego największego z filmu ...
-
Fajny film. A teraz ma wyjść podobno Jurrasic Park 4.
-
Fauna box - jaki rośłinożerny?? Z takim uzębieniem nie może być roślinożerny :/ Odkryli że prawdopodobnie żywił się głównie padliną gdyż miał za małe przednie łapki do przytrzymywania zdobyczy i wcale nie mógł biegać tak szybko. A co do tego że jest to nieprawda w filmie to co?? Nigdy nie będziemy mieć 100% pewności jak wyglądały i zachowywały się dinozaury, ale to tylko film W Obcym też nie pokazali prawdziwego kosmity a jednak wielu się podobało
-
Jedno jest pewne - koloru ich skóry nigdy nie poznamy. Czyli równie dobrze mogłyby być żółte w pstrokate ciapki
A Tyranozaur nie mógł być roślinożercą :/ Był padlinożercą jak już AGAM powiedział
-
Hehe.... Tak, T-REX roślinożerny.... Tak jak legwanik zielony... :P będzie wsuwał owoce.... Chyba że razem z twoim żołądkiem i całą resztą... Osobiści bardzo mi się podobała scena jak T-rex zjadł faceta na klopie. A co do Jurassic Park 4 niestety nie potwierzam tej wiadomości. Na oficjalnej stronie JP nic na ten temat nie ma... Może za kilka lat...
A jeśli chodzi o to żeby trzymać małego Velocirapotra jest to zły pomysł... Później taki mały dorośnie i co?! Oddasz do zoo? Wiele nieodpowidzialnych ludzi swoim dzieciom kupuje małe Raptorki. A jak taki mały stanie się wielkim zabijaką to oddają go do zoo, albo wypuszczają do lasu! Jak się kupiło gada to trzeba się nim opiekować! A nie że jak już jest duży, stary i brzydki to można się go pozbyć... Oczywiści najlepiej jest kupić małego Raptora żyby widzieć jak dorasta, jak zjada pierwszą w sowim życiu krowe, jak uczy się mówić... (patrz Jurassic Park 3).
To są takie małe słodkie zwierządka, nie pozwólmy aby nieodpowiedzialni rodzice kupowali je swoim bachorom!!!
-
To jest mój ulubiony film!!!! Strasznie podobają mi się w nim efekty, dokładność i precyzja w tworzeniu tych dinozaurów, jedyne co mnie martwi to to że te "Velociraptory" miały sylwetke deinonycha a nie velociraptora, no ale cóż, film i tak jest najlepszym w historii kina
-
w "Parku 4" mają już wystąpić - zgodnie z najnowszymi dowodami- upierzone dinozaury nie pamietam, czy w trójce velociraptory (czy deinonychosaury, nie pamietam ktore to były, bądź co bądź to te, które "gadały") były już opierzone, czy jeszcze nie faaajne to filmy, pobudzają wyobraźnie ;-) poza tym byłam zapewne jednym z milionów dzieciaków, które po tym filmie tak szaleć na punkcie dinozaurów, że do dziś recytują ich łacińskie nazwy :P
Uprawnienia umieszczania postów