-
jak to zrobic??
Jak mam zasuszyc lub spreparowac lub jak inaczej to zrobic z chrzaszczami , zukami zeby wygladaly jak zywe!!
-
Re: jak to zrobic??
pomaluj lakierem bezbarwnym do paznokci
to bylo serio. ja dodatkowo eksperymentowalam z przezroczystym klejem o nazwie styropiankleber. bralam plaski pojemniczek, wkladalam tam cos, co chcialam zakonserwowac (byl to taki ladny zuczek) i zalewalam go tym klejem, uwazajac, zeby nie zrobily sie pecherzyki powietrza. jesli bedziesz to robil starannie, przedmiot konserwowany bedzie wygladal jak zatopiony w prezezroczystym plastiku. jak klej wyschnie i zrobi sie twardy (kolo tygodnia to nawet trwa), wyciagasz go z pudeleczka albo odrywasz pudelko dookola. i masz zuczka w przezroczystej kostce
-
Super dzieki ci !! A gdzie mozna dostac taki klejik ??
-
Kiedyś czytałem, że przy takim zatapianiu większych okazów należy zalewać warstwami, a nie całość. Ale co uważali za większe i jakiej grubości warstwy- nie pomnę.
-
Jędrek napisał(a):
> Super dzieki ci !! A gdzie mozna dostac taki klejik ??
w sklepie budowlanym
-
Szpila cos ci sie pomylilo to nie napisal Jedrek tylko ja!! A nie w kazdym sklepie budowlanym bo u mnie nie ma!! I co ty na to??!!?? )
-
a sorrki pomylka :P u mnie jest. to moze w obi, castorama
-
Ale ten styropinkelebr jest taki jakby żelkowaty, mam ten klej, a po co chcecie konserwować okazy?? Z drugiej strony fajny pomysł mi nasuneliście Naszyjnik :P Ale nie bede uśmiercać zwierzaczka, niech samo zdechnie, a po wam te zakonserwowane jeśli można spytać??:>
pozdro
-
nooo, zeby bylo ladne trofeum albo zeby nie zapomniec o kochanym zwierzaczku ;-)
-
A dałoby się tak zrobić z jamnikiem??:>:P
pozdro
Uprawnienia umieszczania postów