-
progrma graficzny/do obróbki zdjec- jakie radzicie?
witam, szukam jakiegos dobrego i łatwego w obsłudze programu dzięki któremu mógłbym z łatwością obrabiac zdjecia (m.in. tworzyć fotomontaż), tworzyć róznego rodzaju rysunki, mapy i ogólnie grafikę, niestety poza Paint'em i Microsoft Photo Editor to nie znam żadnego, jakie radzicie i polecacie? z góry dziękuję
-
Re: progrma graficzny/do obróbki zdjec- jakie radzicie?
Adobe Photoshop
Jasc Paint Shop Pro 8
ja uzywam tylko tych 2
-
Adobe Photoshop - przestawiłem się tylko na to.
Corell i Micrografx też są dobre - ten ostatni bardzo prosty w obsłudze.
-
COREL Draw- cały pakiet, jest tam również photo paint ktory pozwala na b. profesjonalna obrobke zdjec
-
dzięki za wszystkie rady
-
ja polecam Jasc Paint Shop Pro 9
-
Paint Shop Pro. Maszw z nim automatycznie Animation Shop.
-
Zdecydowanie Adobe Photoshop. Wiekszosc profesjonalnych grafików zdjeciowych pracuje wlasnie w Photoshopie. Wszystkie duze wystawy fotograficzne, jakie wiszą w Warszawie przygotowywane są do wydruku własnie w Photoshopie.
-
Najlepszy jest photoshop, ale do prostych nie nalezy... jego wszystkie mozliwosci odkrywa sie po jakims roku pracy na nim (i nie jest to moje zdanie lecz pracujacych na nim grafikow).
obecnie sa setki Gb-ow nakladek do niego, dajacych niemal nieograniczone mozliwosci.
Dobre sa tez programy firmy Auto FX. skladaja sie w wiekszosci z roznego rodzaju filtrow, efektow swietlnych i wszystkich innych bajerow. Jesli robic cos na szybko to uzywam wlasnie ich, sa proste, nieskomplikowane.... w Shopie sie wciaz gubie.
Uprawnienia umieszczania postów