-
Re: trzesienie ziemi
E tam, ja bym wolala, aby spadaly rzadkie gatunki ptasznikow, najlepiej pary zdolne do rozmnazania :P:P:P:P
-
Avi-jakby tak spadały atrax'y robustus to by niebyło tak fajowo
-
Trzeba się cieszyć tym co jest
Dobrze, że z nieba nie lecą goliaty (choć to w Afryce bardzo możliwe) lub z pajęczaków blondi, bo bylibyśmy w opałach
-
hehe... Awi... dobre :P
No ja tez się przed chwilą o tym dowiedzialem w tv... i wlaze na forum a o tym juz tutaj glosno
No ale trzesienie ziemi w Polsce... no niezle :P Co to sie porobilo na tym swiecie ??? ;-)
-
W Poznaniu chyba nic niebyło przynajmniej nic nieczułem ani nikt w szkole ani w domu!!
-
mich lokalne trąby powietrzne jush są tyle że nie na taką skale jak np. gdzieś w Ameryce :] A wszystko dzieki komu ?? oczewiście człowiekowi :] zaburzenia w naturze i te wszystkie efekty cieplarniane, czarne dziury to wszystko nasza sprawka czasy mamy dziwine ale nassze dzieci i wnuki beda żyły w jeszcze dziwniejszych o ile jakaś epidemia niewytępi rasy ludzkiej lub sami niezniszczymy ziemi :]
-
He, he - jeśli coś takiego jak ocieplenie klimatu ma miejsce
Ale to temat na odrębną dyskusję.
I zastanawiam się kiedy człowiekowi udało się zrobić prawdziwą czarną dziurę (wiem, że uzyskano coś na kształt, w skali nano).
Ostatnie zdanie jest jednak bardzo możliwe. Na szczęście przetrwają karaczany.
-
Nokeg, Atrax robustus to nie ptasznik... :P
Chcialabym zauwazyc, ze trzesienia ziemi maja tyle wspolnego z ociepleniem klimatu, co ja z krolowa angielska... Nie jest to rzecz wyjatkowa w Polsce, w historii naszego kraju bylo wiele przypadkow trzesien ziemi. I to nie takich jak dzisiaj, ze we Wroclawiu nikt nic nie odczul, a gdzies tam cos sie zatrzeslo. Byly w Polsce trzesienia o mocy 6 stopni w skali Richtera (a w epicentrum 9 stopni w skali Mercallego na 12 mozliwych). Walily sie budynki i koscioly. W XVIII wieku takich silnych trzesien bylo kilkadziesiat, w XX wieku kilkanascie co najmniej. Np. w 1992-93 bylo silne trzesienie ziemi w poludniowej Polsce (4,6 stopni w skali Richtera), podobnie bylo w 1995 roku. Byly takie trzesienia, ze sie robily szczeliny w ziemi pod ich wplywem (1932r., na polnocy Polski)...
Tak wiec nie jest to cos dziwnego...
-
A ja dodam, że w tym roku był film "Pojutrze". Filmu nie widziałem ale sądząc z trailerów wielki pokaz efektów bez wyraźniej treści. A tu co się dzieje? Huragany w USA szaleją a u nas trzęsienia ziemi... coś ta natura se z nas jaja robi. Czyżby brała przykład z amerykańskiego kina głupoty?
-
Niechodzi mi o to ze to ma cos wspólnego tylko ze ludzie sami niszczą planete doprowadzając do np. efektu cieplarnianego itp..........
Uprawnienia umieszczania postów