Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Terrarystyczny kierunek studiów?

Terrarystyczny kierunek studiów?

Witam,
    Chcialbym was prosic o pomoc, szukam jakiegos kierunku studiów który bylby zwiazany choc troche z terrarystyka. Jesli ktos ma jakies pomysly prosze o pomoc

Re: Terrarystyczny kierunek studiów?

zoologia
    biologia

Dark Raptor
    Guest

jeszcze podchodzi pod to chyba weterynaria (np. SGGW), ale tam pracują głównie na ssakach.

biologia i zoologia to jaka pózniej praca bo raczej mi sie to nie widzi.. ?
    Co do weterynarii to myslalem o tym ale to ze pracuje sie przy np krowach lub usypianiu psów to jakos mi sie nie widzi Chyba ze gdzies jest jakis wydzial egzotycznej weterynarii ?

chyba jest rowniez cos ukierunkowanego w strone gadów we wrocławiu, i prowadzi to dr.robert ktory jest u nas na forum... pogadaj z nim.

Fizyka techniczna- badasz widmo promieniowania ultarioletowego i projektujesz nowe swietlowki UVB
    Budownictwo Lądowe - uczysz sie stawiac NAPRAWDE duze i wytrzymale terraria
    Elektrotechnika - w koncu jakos to oswietlenie trzeba zamontowac :>

MataManX
    Guest

Najbardziej terrarystycznym kierunkiem studiów wg mnie jest stomatologia męczysz się pare lat na początki a potem jeśli masz swój gabinet to masz kasę i czas na przyjemności

Weterynaria to nie tylko "zabijanie psów" i "dojenie krów" dobrzy weterynarze (np. Ola Maluta, Seydow Zan Darrma) często leczą gady. Ja myśle żeby iść na weterynarię.

A jeszcze przyszła mi do głowy zootechnika

no mysle nad ta weterynaria ale wlasnie dowiedzialem sie o kierunku zootoksykologii czy wiecie cos wiecej o tym kierunki i ewentualnych uczelniach?

Ja polecam biologię. Sam ją studiuje. Możesz zrobić specjalizację w dziedzinie zoologii, czyli wybierzesz sobie coś z terrarystyki. Lecz wybór szkół jest bardzo duży i zawsze możesz zostać weterynarzem. Też fajny zawód.

Pozdrowiaski

Uprawnienia umieszczania postów