-
Terrarystyczny kierunek studiów?
Witam,
Chcialbym was prosic o pomoc, szukam jakiegos kierunku studiów który bylby zwiazany choc troche z terrarystyka. Jesli ktos ma jakies pomysly prosze o pomoc
-
Re: Terrarystyczny kierunek studiów?
-
jeszcze podchodzi pod to chyba weterynaria (np. SGGW), ale tam pracują głównie na ssakach.
-
biologia i zoologia to jaka pózniej praca bo raczej mi sie to nie widzi.. ?
Co do weterynarii to myslalem o tym ale to ze pracuje sie przy np krowach lub usypianiu psów to jakos mi sie nie widzi Chyba ze gdzies jest jakis wydzial egzotycznej weterynarii ?
-
chyba jest rowniez cos ukierunkowanego w strone gadów we wrocławiu, i prowadzi to dr.robert ktory jest u nas na forum... pogadaj z nim.
-
Fizyka techniczna- badasz widmo promieniowania ultarioletowego i projektujesz nowe swietlowki UVB
Budownictwo Lądowe - uczysz sie stawiac NAPRAWDE duze i wytrzymale terraria
Elektrotechnika - w koncu jakos to oswietlenie trzeba zamontowac :>
-
Najbardziej terrarystycznym kierunkiem studiów wg mnie jest stomatologia męczysz się pare lat na początki a potem jeśli masz swój gabinet to masz kasę i czas na przyjemności
-
Weterynaria to nie tylko "zabijanie psów" i "dojenie krów" dobrzy weterynarze (np. Ola Maluta, Seydow Zan Darrma) często leczą gady. Ja myśle żeby iść na weterynarię.
A jeszcze przyszła mi do głowy zootechnika
-
no mysle nad ta weterynaria ale wlasnie dowiedzialem sie o kierunku zootoksykologii czy wiecie cos wiecej o tym kierunki i ewentualnych uczelniach?
-
Ja polecam biologię. Sam ją studiuje. Możesz zrobić specjalizację w dziedzinie zoologii, czyli wybierzesz sobie coś z terrarystyki. Lecz wybór szkół jest bardzo duży i zawsze możesz zostać weterynarzem. Też fajny zawód.
Pozdrowiaski
Uprawnienia umieszczania postów