-
Re: TVN to banda mordercow
Hehe granice kulturowe sie klaniaja
Nie bede komentowal zabijania zwierzat dla kasy, bo taki proceder jest totalnym ponizeniem gatunku Homo sapiens sapiens... czy jakos tak?
Sa tez i indiancy, ktorzy jedza ptaszniki. W sumie to mi troche tych ptasznikow szkoda, ale taka u nich kultura i skoro jest to pokarm wysoce bogaty w białko, to czemu by nie.
My jemy za to krowki, swinki i inne takie tam.
Chyba, ze ktos jest wegetarianinem z pobudek etycznych, wtedy to juz co innego :].
To, ze w innych krajach ludzie maja inne nawyki zywieniowe, to nie znaczy, ze od razu powinno sie ich za to wieszac. Mysle, ze ja sam po kilkutygodniowej glodowce polowalbym na weze, bo co innego jesc?
Wracajac do jedzenia ptasznikow, to uwazam, ze zjadanie ich przez dzikusow, nie stanowi dla nich tak wielkiego zagrozenia, jak destrukcja srodowiska naturalnego, ale w sumie mniejsza juz o to.
-
Nie podales wcale analogicznego przykladu. Juz predzej moznaby powiedziec "To tak, jakby np. Hindusi zorganizowali reality show w Polsce i wcinali nasze ukochane, swojskie krowy (czyt. krowy)" - chociaz to tez nie do konca tak, bo u nas weze nie są uwazane za swietosc. Po prostu ich jedzenie nie jest na porządku dziennym.
-
A powiem szczerze spodziewałem się i tego, że tam będą musieli jeść wężę, i tego, że tutaj takie posty się pojawią. W któymś z poprzednich odcinków musieli zjeść ośmiornicę, i chyba jakieś karaczany - protestował ktoś w tej sprawie? Czyżby życie ośmiornicy, lub karalucha było mniej ważne od życia węża?
Swoją drogą, oglądałem kiedyś na "Planette" program pt "Osobliwe Podróże" - czy jakoś tak. I tam gościu także musiał wszamać węża, z tym, że on zjadł Mokasyna Błotnego - oczywiście nie w całości, tylko samo mięsko - od których aż się roi (gość był na bagnach USA) i powiedział, że to nawet całkiem niezłe
-
Ciekam jestem jak program zaąłtwił sprawe ochorony. Boa constrictor jest objety II załacznikiem CITES na całym obszarze występowania.
-
To jest Python reticulatus !!!!!!!!!!!!!
Ah terraryści ,terraryści
Pozdrawiam !!!
Maciej!!
-
coolary z jednej strony caly swiat jest taki sam u nas tez sa zwierzatka pod ochrona i sie robi co innego, szkoda bardzo gada ale co poradzimy dla nich to jest normalne tak jak dla nas np chyba jedzenie wegorza.
-
tak jak mowi mazik... to jewst RETICULATUS (siatka ;] ) !!! a nie constrictor... co wy wogole tej reklamy nie widzieliscie?
-
coza roznica jaki waz. straszne ze go zjedli. zapiszcie sie do ligi ochrony przyrody i tam narzekajcie ze trawe depcza...okrucienstwo wielkie...jak cholera...a my krowy jesmy a to ssaki i co ?? nikt nie wnosi w zwiazku z tym protestow. jak nawet za darmo zjadlbym weza jak bylbym naprawde glodny. wielkie mi HALO.
-
To ze ejst na CITESie to znaczy że nie można nim handlowac - jeść mozna Tu też by Ci nikt nie zabronił gdybyś kupywał czy hodował węze i na pokarm. Mięso jest mięso. Już prędzej bym zabił węża niż świnie.
-
Ale fakt faktem że dla takiego programu nie zabiłbym nawet myszy :/ To chodzi o to żeby ukazać ich prymitywne instynkty - nie warto wg mnie robić to dla kasy.
Uprawnienia umieszczania postów