-
Re: Problem z Nokia Audio Manager
w czym siemens jest lepszy?? podajcie jakieś argumenty
-
Siemens ma fajniejesze melodyjki.
a w czym jest nokia lepsza wg Ciebie?
-
Hari, niestety nie moge sie z Tobą zgodzić.
Pamiętam, jak wszedł na rynek siemens ST55 z wbudowanym aparatem. Przyznam się, że napaliłem sie na niego. I jak sie później okazało, zupełnie niepotrzebnie. Większego szmelcu nie miałem w rękach. Klawiatura śmigała jakby jej sie nie chciało, menu nie było zbyt jasne, aparat dosyć kiepskiej jakości (wogóle teraz nie jestem zwolennikiem aparatów w telefonie, uwazam to za zbędny gadżet) a bateria trzymała stosunkowo krótko. Sprzedałem go po 2 tygodniach, wróciłem do nokii 6610, która mnie nigdy nie zawiodła. Pare miesięcy temu 6610 wymieniłem na 6800 i też jestem bardzo zadowolony.
A tak wogóle, żeby udowodnić Tobie i innym 'wyższość' nokii nad siemensami przytocze prosty argument: sposród wszystkich 'ludzi biznesu' zauważyłem, że praktycznie wszyscy mają nokie ( a w szczególności rewelacyjny model 6310i, który jest chyba jednym z najlepszych telefonów). Inne telefony należą do rzadkości. A dlaczego? Dlatego że nokie to telefony, a inne firmy stawiają bardziej na atrakcyjność, na rozrywkę jaką może dostarczyć komorka. Dla mnie to bez senu. Telefon musi być funkcjonalny, niezawodny i nie 'z porcelany'.
-
jeżeli melodyjki są dla Ciebie wyznacznikiem wartości telefonu... to nie mamy o czym rozmawiać :/
-
ale nokia ma skandynawska jakość i tyle...mialam juz motorole, siemensa, pnasonica, sony'ego, bosha i 4 nokie, ale te ostatnie sa najprostsze i najwygodniejsze w uzyciu. podam przyklad z zycia wziety - zgubilam nad morzem nokię (taką starszawą w gumie, nie pamietam numeru) i skapnelam sie o tym po 12 godzinach - nokia sie znalazla do polowy zakopana w piachu, obwmywana przez slone fale morza srodziemego...wyciagam ja, niepewnie wlaczam, a ona - pyk, dziala jak dawniej czołg, nie telefon natomiast karta sim jest do polowy zezarta przez rdze i sol, ale wszystko dziala
-
mi gdzieś tydzień temu wpadła 3310 do basenu i lezała tam dobre 2 minuty zanim udało mi sie ją wyłowic , za kilka godzin włączyłem i wszystko działa idealnie :-) za to miałe siemensa i zepsół sie po poł roku użytkowania ( w tym czasie 2 razy odwiedził serwis). Nokia jest najlepsza i niema o czym rozmawiać
-
) Przeciez melodyjka jest wewnętrznym głosem telefonu, to dzieki niej wiemy, ze ktos do nas dzwoni... Jak mozesz nie doceniac tego jakze istotnego elementu?
Smiesza mnie takie dyskusje nad wyzszoscią Swiat Wielkanocnych nad Bozego narodzenia :> Przeciez to nie ma najmniejszego sensu, jezeli nie porownoje sie konkretnych modeli.
Idąc dalej tym torem moge napisac wszystko, np.:
Mialem Siemensa SL65, ale mi go ukradli i kupilem Nokie 3210. Nokia w porowaniu do Siemensa to syffff!!!! W ogole nie ma funkcji! Nie ma nawet alarmu wibracyjneg!!! Siemens the best!!
Mozemy soebie dyskutowac.....
Pozdrawiam.
-
To oczywiscie ja pisalem, tylko, ze sie Iskra zalogowala.
-
hadji trudno mieć pretensje ze w 3210 nie było wubracji bo to stary model , to jak jakbyś mówił ze trabant jest do dupy do niema A/c , poprostu wtedy tego nie było , uważam ze 3210 jak weszła na rynek była przez długi czas była najlepszym telefonem (oczywiscie z tych tańszych )
-
przede wszystkim trwałość- moja siostra miała S25 chyba od początku(kiedy to była nowość i działa niezawodnie do dziś
ja sam mam siemensa i nie kupiła mi go mama tylko sam kupilem(model S45) mimo ze byl drozszy od nokii z tymi samymi funkcjami to wolałem niemiecką jakość niż fińskie byle-co przez mój dom przewinęło się jakieś 8 modeli nokii (teraz mama ma 6610) i mówiąc szczerze to żal mi wszystkich użytkowników tych telefonów. N3210 zepsuła się po roku używania(praktycznie cała do wymiany, mimo normalnego użytkowania)
Sprostowanie dla wszystkich zbulwersowanych moim zdaniem: chodziło mi o te troche starsze modele Siemensa, bo teraz to faktycznie nokia jest telefonem funkcjonalniejszym, prostszym i wygodniejszym w użytkowaniu, tylko te melodyjki(faktycznie lepsze w siemensie)
P.S. Nokie 62/6310 są dlatego uzywane w biznesie bo Nokia trafiła po prostu celnie w wymagania użytkowników tej klasy. A to N6210 jest właśnie tym telefonem od którego wolałem ME45(tylko juz nie bylo wiec wzialem S45) gdyż Siemens ma więcej funkcji, więcej możliwych akcesoriów, jest mniejszy i trwalszy...
Uprawnienia umieszczania postów