Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: welonka

ancur
    Guest

welonka

dlaczego moja welonka "siedzi" od czasu do czasu na dnie ?

Re: welonka

utopiła sie moze biedaczka?

ancur
    Guest

ej stary dla mnie to nie jest smieszne!!

być może jest chora... ma napowietrzanie ?? odpowiedni pokarm ?? jak dlugo tak "siedzi"?

ancur
    Guest

ma filtr pokarm zywy i platki nie siedzi tak caly czas tylko od czasu do czasu..moze to byc spowodowane np przekarmieniem????

A kiedy "siedzi" na dnie?? Jeśli tylko wtedy kiedy zgaśnie światło to wszystko jest w porządku. Moje welonki też tak robiły. To jest normalne zachowanie o ile cały czas się tak nie dzieje.

Pozdrowiaski

Może odpoczywa :]

No jeśli trzymasz ją w kuli to nie dziwie się. Biedne zwierze jest zestresowane małą przestrzenią i niskim stanem tlemu.

ancur
    Guest

jest w zwyklym akwarium nie zadnej kuli!

dobra moze daj wymiary tego akwa i wielkosc tej welonki to ci pomoge? pewnie masz male akwa i duza welonke! moze jest to jakis gatunek jak ja je nazywam "szeroko dupowy" tzn ma bardzo szerokia pupe przy samym ogonie to powoduje ze nie moze pracowac tak efektywnie ogonkiem i musi nadrabiac iloscia ruchow zeby plywac-wtedy sieda na dnie zeby odpoczac! podj jeszcze czy masz jakies inne ryby w akwarium i jakie? moze masz cos z brzanek to bankowo ci ja podgryzaja to tez bedzie na dnie. a co do przekarmienia to watpie,one jedza duza i brudza jeszcze wiecej wiec co zje zaraz wy....:0 a moze masz za duza temperature wtedy welon zazwyczaj sie meczy bo to ryba zimno lubna (karas) mimo ze dzikie karasie znosza brak telenu doskonale welonki nie> wiec moze mieszanka zbyt wysokiej temperatury i malej ilosci tlenu ja meczy-powinna podplywac do powierzchni zeby lapac powietrze ale moze jej dupsko przeszkadza i nie ma sily! a moze masz zbyt duzy filtr (lub glowice) wakwa i prad wody jest za duzy i tu znowu jej gabaryty przeszkadzaja!! a moze byc ytez chora-wiec czy je czy raczej tak sobie? czekam co odpiszesz-przeanalizuj i porownaj jakie masz warunki!!

Uprawnienia umieszczania postów