Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: czarna lista antyspamowa WP-kto pomoże??

czarna lista antyspamowa WP-kto pomoże??

od 2 dni nie mogę wysyłać od siebie z kompa maili za pośrednictwem outlooka. wyskakuja mi jakies informacje, że jestem na czarnej liście antyspamowej WP i niewiem co z tym zrobić. wpazłem na wp, poczytałem, ale nie robiłem nic za co mógłbytm wylądować na tej liście, a WP nie odpowiada na mojego maila:/

ktoś wie co robić albo też tak ma??

Re: czarna lista antyspamowa WP-kto pomoże??

Olej WP - jest do dupy. :P

Załóz sobie konto na o2.pl - 250 MB + 10MB limitu na jedną przesyłkę.

Jeśli koniecznie Ci zależy na WP, to spróbuj napisać na abuse@wp.pl.

a co to za link??
    chodzi mi o odratowanie tego wp. bo kilkaset osób ma te maile...
    konto na o2.pl jest za free

być może miałeś jakiegoś robaka który rozsyłał sam wiadomosci i dlatego zostało to wzięte z a spam

Tak, o2 jest za darmo. Adresy abuse generalnie służą do zgłaszania nadużyć w Sieci.
    Jeśli WP nie odpisuje (co dla nich nie jest nowością), to napisz właśnie pod abuse. No i przetestuj komputer jakimś skanerem. Np. na www.antywirus.pl.
    Poza tym odebrać pocztę na WP chyba mozesz, no nie?
    Czyli jeśli ktoś co Ciebie napisze, to zawsze możesz odpisać z innego konta i załączyć info, żeby w książce adresowej zmienił aktualny adres.

dzięki, chyba tak wlaśnie będę musiał zrobić

Nie ma sprawy.

dostałem taką odpowiedź:
    "Witam,

Dziekujemy za zgloszenie.

Zeby zwiekszyc ochrone antyspamowa zaczelismy korzystac z ogolnodostepnej listy http://dsbl.org/ na ktorej umieszczonych jest wiele serwerow za wysylanie SPAMU. Jesli otrzymujesz takie komunikaty, oznacza to, ze IP (podane w komunikacie bledu), z ktorego wysylasz maila rowniez znajduje sie na takiej liscie.
    Serwery tam umieszczone sa open-relay - to znaczy ze 'umozliwiaja'
    przechodzenie przez nie spamu. Nie mamy dowodow na to ze spam przeszedl przez serwer tylko pod podanym linkiem mamy dowod ze serwer zezwala na wszelki ruch mailowy i po prostu UMOZLIWIA lub UMOZLIWIAL wysylanie spamu i nie zostal wypisany z listy.
    W takim przypadku nalezy zglosic ten fakt swojemu administratorowi sieci lokalnej i poprosic go o usuniecie z listy.

Pozdrawiam"

czy ktos będzie w stanie przetłumaczyć mi to na polski albo powiedzieć co mam dokładniej zrobić??

W takim razie ktoś Ci zapuścił trojana, albo tak jak mówił cornieszon - wszedł robal.
    Jeśli jescze sobie nie zainstalowałeś antywirusa, to koniecznie to zrób.
    Do tego zainstaluj sobie ogniomurek (teraz to już obowiązek :] ). Z najprostszych polecam Zonealarm. Z tych trochę bardziej skomplikowanych Kerio. Obydwa są darmowe.
    Aby sprawiedliwości stało się zadość proponuję jeszcze dorzucić jakiegoś antyszpiega (np. Ad-aware). Wtedy się okaże, czy ta Twoja KaZaA rzeczywiście nie ma "dodatków". :]

Jak już się z tym wszystkim uporasz, to wejdź tutaj: i wpisz swój IP.

Dla jasności - adres IP sprawdzamy z wiersza poleceń wpisując ipconfig.
    Jeśli wolisz klikologię stosowaną, to:
    Prawym klawiszem na "Moje miejsca sieciowe" --> Właściwości
    Dwa razy na połączeniu sieciowym (tym, przez które łączysz się z Siecią)
    Zakładka Obsługa i czytasz.

Powodzenia.

Uprawnienia umieszczania postów