Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Egipt - Sharm El Sheikh

Mieszany widok

Egipt - Sharm El Sheikh

Witam!
    W najblizszy wtorek jade z paroma osobami do Egiptu. Czy ktos z Was byl tam na wakacjach i jakie sa ogólne wrazenia z kraju Faraonów?
    p.s.Jestescie zadowoleni z wyjazdu czy Egipt jest moze przereklamowany??...podobno piwa tam nie ma(
    Dzieki za odp.Pozdrawiam

Re: Egipt - Sharm El Sheikh

W tym roku bylem w Egipcie i musze powiedziec ze jest tam rewelacyjnie. Bylem w Hurghadzie a Sharm el Sheikh jest ponoc jeszcze ladniejszy.
    Zwiedzanie, opalanie i nurkowanie (rafa koralowa, mam troche podwodnych fotek... moge wyslac na najwyzszym z dotychczas przeze mnie spotkanym poziomie Polecam w 100%, dla mnie niezapomniane wakacje.
    Piwo jest i to dwa rodzaje (Sakara i Stella) sikacze, warto w alkohol zaopatrzec sie w strefie wolnoclowiej w Polsce No i tam alkohol sprzedawany jest tylko w barach lub w hotelach, w zwyklym sklepie nie uswiadczysz.
    Egipt- polecam !!

znajomi byli dokładnie tam i jakiegoś większego wrażenia na nich to nie zrobiło. Jak widziałem zdjęcia i ich 'przekaz wideo' :P to też nic specjalnego.
    To samo tyczy sie tunezji. Też przereklamowana. Wydawało mi sie że jest super extra, a jak tam zajechałem to porażka...

egipt jest przereklamowany !!! w sumie odległości straszne, policji z kałaszami wszędzie, jeździ się po kraju konwojami a jesli bierzesz ze sobą dziewczynę nie zdziw sie jesli będą ją chcieli kupić za wielbłądy.
    Tylko TARGUJ się chlopie !!!! i to ostro !!!!!!!!!!!
    Jeśli będziesz korzystał z busików o które tam nie trudno to zawsze mów "one pound" albo "łaszet pound" inaczej cię oskubią !! Widziałam na własne oczy

Nie rozmieniaj za dużo kasy bo potem problem żeby wymienić na walutę honorowaną u nas.

w razie innych pytań wal śmiało na maila lub gg 1214241 (czasem sie ukrywam w razie czego zostaw wiadomość).
    Pozdrawiam

hej, ja byłem w Egipcie w 2003 roku i myśle, ze nie jest przereklamowany... Co do duzej ilosci policji to prawda, ale mi to odpowiada, bo przynajmniej czuje sie tam bezpiecznie... Co do odległosci, to zalezy jak jest ułozony program(jak sie jedzie z Aleksandrii do Abu Simbel jednego dnia to zgodze sie ze moznaby zeswirować ale w moim wypadku największa odległosc jaką musielismy pokonac w jeden dzien to było cos koło 400 km, wiec nie tak tragicznie(tzn miałem juz dłuzsze przejazdy na wycieczkach objazdowych np. w Turcji). dla mnie były to jedne z przyjemniejszych wakacji, tam wszystko jest inne, mają chatki budowane z błota i wogole jest tak jakos przyjemnie...prymitywnie ) Pozniej tydzień w Hurghadzie... To było juz mniej sympatyczne niz cały objazd(nie lubie kurortów) ale za to Przepiekna rafa koralowa wszystko rekompensuje(jestem tez maniakiem akwarystycznym wiec to powinno wiele wyjasnic). Przecudna woda(troche za ciepła ) i ogólnie mi sie bardzo podobało. Ale pamietaj o nurkowaniu, to wspaniałe przezycie

ej czemu skasował sie mój post?!?!?! napisałam sporego, uzytecznego posta na temat egiptu, byl tu wstawiony przed 13, teraz go nie ma?!?!

pewnie był zabawny, a przecież żałoba jest

Wielkie dzieki wszystkim za odpowiedzi na posta....
    Jutro mamy wylot do Sharm z Poznania i jak wróce opisze Wam jak bylo i czy warto tam wracac...Pozdrawiam

" W Egipcie obowiązuje jedno prawo: na czerwone światło można jechać, a na zielone trzeba jechać"

wypowiedź zacytowana w programie "UWAGA!"

hej Egipt jest piękny , ja byłem w Egipcie w zeszłym tygodniu .
    mieszkałem w El gounie miałem temperaturke odpowiednia 45-51 C w nocy 32C ale był fajny wiaterek i dlatego było przyjemnie.
    UWAGA !!!
    NIE WOLNO WYWOZIC Z EGIPTU ZADNYCH SKAMIELIN : ROZGWIAZD , MUSZLI (powyżej 10 cm), AHA O WYROBACH ZE SKÓRY KROKA NIE WSPOMNĘ ,
    ZA WYWÓZ PEREŁ Z EGIPTU ( NAWET TYCH LEGALNIE KUPIONYCH ) GROZI ZA TO KARA DO 2000 EURO @@@@@
    życze udanego pobytu ! napewno ie będziesz załował !

Uprawnienia umieszczania postów