Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Żałoba

Filip79
    Guest

Re: Żałoba

Dziwi mnie jedno. Czemu masz pretensje po fakcie? Trzeba było wyrazić swoje zdanie 3 września. Rozumiem że nie było Cię na forum tego dnia ( jak i następnego), więc po co teraz jeść tą "musztardę po obiedzie".

co za roznica czy 3 czy dzis?? bo nie kumam..

Filip79
    Guest

pac. bez komentarza.

ale ja naprawde nie kumam o co Ci chodzilo w poprzednim poscie.. nonsens..

Pewnie to do mnie bylo. Dopisalam sie 5 wrzesnia, poniewaz nie bylo mnie we Wroclawiu w weekend. Coz, nie znaczy to, ze nie moge miec swojego zdania. Wierz mi, Filipie, ze dopisalabym sie 3 lub 4 wrzesnia, gdybym wtedy siedziala przy kompie...

ja tylko nie rozumiem co to za roznica czy napisalas 3 czy 5 czy bys nawet napisala 30.. co za roznica????? bo albo ja jestem ograniczony ze to dla mnie bez sensu albo pytanie jakies idiotyczne.. pozdrawiam..

dee jay
    Guest

pac ty masz 25 lat??? hmm

Tak to juz niestety jest...
    Mamy dziwny zwyczaj szanowac i zalowac ludzi po ich smierci...
    Ciekawy jestem czy ktos, ktokolwiek przejal by sie sytuacja w tamtych stronach gdyby nie ta tragedia... Kogo to interesuje, ze ludzie tam nie maja pieniedzy na jedzenie nie mowiac o innych rzeczach, ksiazki do szkoly dla dzieci czy chociazby ubranie. Ze tam sie umiera z glodu i wyziebienia a nie z przejedzenia i przegrzania... To jest inny swiat ktorego my nie znamy, do ktorego my nie przywyklismy. Swiat ktorym sie niestety w ogole nie przejmujemy, do momentu kiedy cos sie zacznie dziac...

Jak juz pisalem jest to niewatpliwie wielka tragedia, ale niestety podobne tragedie zdarzaja sie o wiele czesciej niz nam sie wydaje.

Ale to jest to samo co mialo miejsce gdy zginal 'pewien korespondent wojenny'. Oburzenie, jedna z gazet pokazala publicznie jego zdjecia po smierci. Dlaczego?? Pzeciez inne ciala pokazuje sie na porzadku dziennym, dlaczego nie jego?? Czy inni zabici byli anonimowi?? Czy cos ludzkiego roznilo te zdjecia??
    Z calym szacunkiem, jak 11 wrzesnia runely wierze WTT to zaloba byla na calym swiecie... (oczywiscie w ktoras rocznice tylko w Polsce zaloba byla obchodzona najbardziej widowiskowo-wyjatkowo po polsku "(...)papugo narodow(...)). A jak na bliskim wschodzi ludzie umieraja z glodu i chorob w liczbach parokrotnie przewyzszajacych liczbe ofiar z WTT to nikt o tym nie mowi... To tez sa ludzie ktorzy niestety juz nigdy nie zobacza 'ucywilizowanego' zachodu. 'Cywilizowany' swiat woli byc z daleka od tego wszystkoego.

Tak samo teraz... Po raz drugi, glosny, juz raz sily zbrojne Rosji z gracja baletnicy, dokladnoscia i finezja zegarmistrza wkraczaja do akcji... Efekt juz dobrze wszystkom znany... A z drugiej strony w Groznym stoja czolgi, ludzie sa przesladowani i zabijani na porzadku dziennym... i to za sciana Unii Europejskiej... Bardzo podobnie bylo (o ile moja nauczycielka historii sie nie mylila) podczas II Wojny Swiatowej w Polsce. Wszystkom bylo dobrze jak Polska byla atakowana, do momentu kiedy sami nie zostali zaatakowani...

Coz... taka juz nasza swiadomosc i takie nasze (ludzkie) drogi dzialania... na tym forum jak i gdzie indziej.

Tak na boku... wspolczucie dla tych ludzi okazuje we wlasnym zakresie i jest mi ich szkoda tak jak kazdego innego istnienia, ktore jest marnowane i niesprawiedliwie niszczone.

Szymon

zdradz mi logike jaka byla w tamtym pytaniu filipa omnibusie..

w koncu jakis glos rozsadku.. szczerze dziekuje bo wiekszosc jest tak zahukana ze glowa boli.. pozdrawiam..

Uprawnienia umieszczania postów