Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Dramat w Rosji

Dark Raptor
    Guest

Re: Dramat w Rosji

Tak, klasyczną rosyjską metodą.

PS. Kończę, bo już za dużo spamu narobiłem
    Fajnie się dyskutowało. Szkoda, że wszystko tak się potoczyło.

pozdrawiam.. milo sie dyskutowalo.. szkoda ze na tak smutny temat..

Adam Fojcik
    Guest

Powiem tyle...jest tylu zabitych i rannych dlatego, ponieważ Spetznaz to nie jest jednostka antyterrostyczna, tylko szturmowa. Nie mają pojmać wroga tylko go zabić - obojętnie jakim kosztem. W związku z zaistniałą sytuacją powinni zacząć szkolić sobie oddział podobny do S.W.A.T`u, który o niebo lepiej nadaję się do takich akcji - w końcu słyszał kto, żeby amerykanie wysyłali Green Berets, Rangersów, albo Deltę do walki z antyterroryzmem? Shoot to kill

na miejscu była jeszcze alpha i to wszystko nie wina odziałow antyterrorystyczych
    tylko żołnieży zabezpieczających bydynek
    Ps: spetznaz jest najlepszą jednostką na świecie- tak wyszło w testach

Wytepic cale terrorystyczne nasienie... szlak czlowieka trafia jak takie cos sie widzi.

Początkowo specnaz był urzywany jako grupy dywersyjne, ich zadaniem miało być przejmowanie strategicznych celów (np. wyrzutni pocisków balistycznych) w póżniejszych latach byli używani do np. pacyfikowania więzień (ale to musiała być fajna masakra :-]). Działa też jak standardowe AT, tylko jest o wiele lepiej wyszkolona :-).
    Ruski to ruski im wolno wszystko, leją sikiem na świat. Padnie kilka dzieci- trudno. Ważne żeby wszyscy terroryści byli nieżwi.

Co do Czeczeńców to jest to naród który nieźle ma poryte pod czaszką. Swego czasu znajomy ojaca tam przebywał. Oni mordowanie mają we krwi. A teraz jeszcze mają po co mordować więc wykorzystują swoje naturalne porycie podczaskowe do tego celu.

W najbliszym czasie pewnie w odwecie ruski przeprowadzą ofensywe na nich i tak sie to bedzie bezsensownie toczyć do końca którejś ze stron.

Atrax Robustus
    Guest

"Jakii maja wybor? rosjanie nie patrza kogo zabijaja w czeczenii.."
    Jaki maja wybor? Oni obladowali sale gimnastyczna z malymi dziecmi ladunkami wybuchowymi i wypieprzyli wszystko w powietrze. :/
    Czy jest cos, co moze usprawiedliwic RZEZ DZIECI? Nie, nie ma i takie argumenty, ze ruscy sa fe, bo zaczeli wojne do mnie nie docieraja i nie dotra!
    Zgadzam sie, ze ta wojna nie jest dobra, jednak NIC nie moze usprawiedliwic morderstwa niewinnych dzieci, BEZ WZGLEDU na idealy dla jakich sie walczy.
    Nie moge tego zrozumiec i nie zrozumiem.
    Akcja ratownicza zostala skopana przez Rosjan...terrorysci uciekli, ale mimo wszystko, bydlakow, ktorzy przyczynili sie do tej rzezi powinno sie usmiercic w najgorszy mozliwy sposob. Uzywac malych dzieci jako oslony... hanba! :/
    Juz nawet nie wspomne, ze nawet ci, ktorzy przezyli beda mieli uraz psychiczny do konca zycia.

Teraz pomyslcie sobie wszyscy, co by bylo, gdybyscie to wy byli rodzicami i to wasze dzieci bylyby w takiej szkole. Nikt by chyba wtedy terrorystow nie bronil...
    Dla mnie, mordowanie cywilow jest niewybaczalne. .. A tym bardziej zabijanie dzieci. Takie jednostki powinno sie wylapac i pozbawic zycia. I nic mnie nie przekona do zmiany zdania.

Przepraszam, ze reaguje na to tak emocjonalnie, ale nie dociera do mnie taki sposob "walki o kraj"... poplamiony krwia dzieci.

atrax czy Ty nie rozumiesz ze to nie jest tak ze czeczency zabijaja dzieci a ruscy przychodza do nich i prosza o pokoj?? to ruscy sie laduja i zabijaja i niszcza cale wioski.. i gwalca kobiety i dzieci i morduja wszystkich w mniej "humanitarny" sposob..

nic nie usprawiedliwia zabijania dzieci.. mi wlasnie o to chodzi.. jest przyczyna i skutek rozumiesz?? przyczyna to ruscy ktorzy zostawiaja za soba pustke.. nikogo zywego nie zostawiaja..

"Teraz pomyslcie sobie wszyscy, co by bylo, gdybyscie to wy byli rodzicami i to wasze dzieci bylyby w takiej szkole".. a teraz pomysl sobie ze ktos Ci zabija rodzine i wszystkich bliskich.. i co??? bedziesz chcial sie z nim pogodzic i prosic o pokoj?????? pomysl...

Atrax Robustus
    Guest

Czizys krajst
    Pac, przeciez mi o to chodzi .

ZABIJANIE DZIECI JEST NIEWYBACZALNE PRZY ZADNEJ ZE STRON.
    Uwazam ze terrorystow, ktorzy to zrobili powinno sie zrownac z ziemia, aby nie pozostal po nich ani pyl.

Zeby Ci bardziej wyjaskrawic moje poglady, to Ci powiem, ze powinno wybic sie w pien w najgorszy sposob wszystkich, ktorzy dopuscili sie zbrodni na niewinnych cywilach - i czeczenskich terrorystow i niektorych ruskich zolnierzy.

Nie mozna mowic jednak o odpowiedzialnosci zbiorowej. Nie kazdy rusek i nie kazdy czeczeniec jest FE. Nie istnieje jednak dla mnie pojecie zemsty na cywilach.

Gdyby moja rodzina zostala zgladzona przez islamskich terrorystow, to nawet wtedy nie widzialbym rozwiazania w morderstwie niewinnych muzulmanskich dzieci.

Nie mozna usprawiedliwiac zemsty. Mozna ja wymierzyc przeciwko tym, ktorzy dopuscili sie takiej hanby. Nie bede owijal w bawelne - oko za oko, zab za zab, smierc za smierc... ale nie dla niewinnych ludzi...

widze ze sie w koncu zgadzamy

jeszcze jedno:
    punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.. patrzysz na to wszystko z punktu obiektywnego obserwatora i oceniasz to wg naszych "standardow".. jednak wez pod uwage ze np. tacy czeczency cale zycie widza smierc, wojne, gwalty etc.. oni nie beda patrzec na to wszystko jak my.. a moze sobie np. mysla ze te dzieci to nastepne pokolenie katow rosnie.. nikt z nas nie wie naprawde przez co oni tam przechodza i nikt z nas ich nie zrozumie.. wiec nie oceniajmy ich postepowania z punktu medialnego odbiorcy w fotelu przed telewizorem..

Uprawnienia umieszczania postów