-
Re: Dramat w Rosji
Czy napisałem, że wierzę Rosjanom. Teraz obie strony są zupełnie niewiarygodne.
...a zwyczajnych morderców powinno się oczerniać.
-
nie chce bronic czeczencow.. chce tylko zwrocic uwage ze to rosjanie zaczeli ta wojne..
-
I tu się zgadzamy
Problem w tym, że co władza (Car, Stalin, Putin) Czeczeni zawsze mają to samo. Nie usprawiedliwia to jednak wg. mnie takich ataków.
-
to sa ludzie ktorzy potracili rodziny i bliskich.. sa zdesperowani.. chca sie zemscic, a co bedzie "lepsza" zemsta niz zabicie dzieci wroga?? najsmieszniejsze jest to ze ruscy maja ciche przyzwolenie swiata na to co robia w czeczenii.. a swiat widzi tylko brutalne akty terrorystyczne czeczenskich rebeliantow..
-
Ataku dokonali właśnie po to by stać się bardziej widocznymi. Taką spektakularną akcją było WTC, ataki w madrycie i inne. Na tym polega terroryzm - zastraszyć.
Co do przyzwolenia masz rację, bo sprawa Czeczenii ucichła, gdy Rosja przyzwoliła USA na działania w Iraku. Tryby światowej polityki kruszą słabych. Z drugiej strony nie jestem pewien czystych intencji Czeczenów. Gdy mieli niepodległość, tak na prawdę nie rządzili szarzy obywatele, tylko watażkowie (warlords - jak ich się popularnie określa). Handel bronią, narkotykami z jednej strony, a z drugiej podniosłe hasła o religii i wolności. Zwykli ludzie z Rosji i Czeczenii nic nie zyskują, tylko ból i cierpienie. To takie samonapędzające się koło nienawiści. Wygląda to analogicznie do sytuacji w Palestynie. Hamasowi i rządowi Izraela zależy na utzrymaniu ststus quo, zwykli ludzie są zmęczeni tym konfliktem.
-
to wlasnie jest straszne ze zawsze najbardziej cierpia niewinni ludzie.. z tym swiatem wszystko jest nie tak..
-
A my nic z tym nie możemy zrobić
-
niestety nic.. to tez jest straszne.. totalna bezsilnosc..
-
Cholera, podobno jest już ponad 150 zabitych, w tym dzieci. Niestety scenariusz z Dubrowki powtarza się.
Cała akcja wyglądała bardzo chaotycznie, ale nie wiem co dokładnie poszło źle. Walki trwają jeszcze na terenie miasta, bo część porywaczy zbiegła.
-
podobno sie w jakims domu zabarykadowali i ruscy z czolgow do nich laduja..
Uprawnienia umieszczania postów