Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Piwo dla każdego, kto mi to wyjaśni...

ZakkWYLDE
    Guest

Re: Piwo dla każdego, kto mi to wyjaśni...

o,jeszcze to:sposob na chcma:]:klikajcie szybko w kulke i lookajcie co sie zmienia tylko;]

spalić to narzędzie szatana z dala od domostw

Hehehe Obcy dobre dobre

Hehe, no troszku się spóźniłeś Zakk - koledzy już rozwiązali zagadkę. A i żądanie jakieś dużawe. :P Ja pisałem o jednym piwku, a nie o jednej skrzynce piwek. No ale wybór popieram. :]
    A co mi tam - Ciebie i kolegów zapraszam do Poznania jak tylko znajdę nową pracę.

W sumie to zagadka jest badziewnie prosta. Chyba muszę zacząć wcześniej chodzić spać, bo ostatnio zasypiam razem z kurami (tzn. gdy one wstają) i oto skutki. :|

zauważcie że przy dużej ilości liczb jest ten sam symbol to jest głupie no ale jak ktoś pierwszy raz w to zagra to niezwraca na to uwagi tylko na tą liczbe która mu wyjdzie...

ZakkWYLDE
    Guest

a macie jeszcze jakies takie bajery?Bo chtnie bym sie pobawil:PP

Dokładnie! Tez to po jakims czasie zauwazylem Ale kurcze sprytne!

Tak jak już koledzy wyjaśnili. Ja tylko zrobię podsumowanie nieco bardziej fachowo-zrozumiałym językiem: Jeśli od dowolnej liczby (o dowolnej liczbie cyfr, oczywiście musi być więcej niż jedna cyfra) odejmiemy sumę jej cyfr ZAWSZE wynikiem będzie wielokrotność 9. Można by tu robić twierdzenia i dowody matematyczne ale szkoda zachodu bo i tak nikt nic z tego nie zrozumie

nawet zanim cokolwiek policzysz, to w kryształowej kuli już widać zarys symbolu, który sie wyświetli..

Uprawnienia umieszczania postów