Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Neostrada- też macie takie problemy ??

Mieszany widok

chrzanu
    Guest

Neostrada- też macie takie problemy ??

Ja mam taki problem że jak oglądam strony to nic się nie dzieje ale jak włacze jakiś program p2p to pochodzi z 2 min i net pada. Mam w domu dwa kompy i net jest podłaczony do nich przez router i switch, ale jak kompa się podłaczy bezpośrednio do netu przez modem bez switcha to też nawala. Musze wtedy zrestartować modem (wyciągnąć z kontaktu) Modem i switch mam z "planety".
    Mieliście kiedyś taki problem ?? Co poradzicie ?? Ja przez to nie moge nic ściągac... :/

Re: Neostrada- też macie takie problemy ??

Ja co prawda nie jestem skazany na tepsę, ale na samym początku neostrady były problemy z maksymalną liczbą jednoczesnych połączeń. Przez to np. były problemy z dzielenieniem łącza.
    Może to jest problemem. Wiadomo, ze różnej maści "ściągacze" nawiązują duuuuuużo połączeń.
    Choć z drugiej strony mój brat ma podłączenie na neo, rozdziela to z pięcioma sąsiadami i korzysta z emula bez problemów.

"Telekomunikacja Polska ... to ludzka rzecz okradać" ;-)

Wprawdzie niestety ja tez jestem od tego cholerstwa uzalezniony... ale mam SDI i CAŁE szczęscie nie mam z tym wiele problemow Z tego co wiem... to ta neostrada to kompletna klapa! :P Nie dosc ze nie ma stalego IP to jeszcze dynamiczne, które się zmienia w TRAKCIE połączenia! ROTFL! :P

koledzy mają te najwolniejsze neo... a czasami chodzi u mnie szybciej niz u nich chociaz ja mam zaledwie 115kbps/s ;-)

Ale i tak Telekomuna to jedna wielka pomyłka :/

Atrax Robustus
    Guest

Telekompromitacja polska znaczy sie

No też

Najbardziej rozwalił mnie text ojca mojego kumpla po tym jak otworzył kopertę z rachunkiem od naszej kochanej tepsy: "SKURWYSYŃSTWO NAJWYŻSZEJ RANGI!!!" :P

Witam!
    Jestem administratorem sieci osiedlowej i dziele neostrade. Problem nie lezy w samej usludze (nie mam na mysli ceny:P) lecz w sprzecie.Obecnie korzystam z routera Planet ade-4000 z wbudowanym switchem,ma tez inne ciekawe funkcje ale mniejsza o to. Ta nizegodnosc o kotrej piszesz moze byc wina sprzetu dzielacego.W moim routerze moge zaznaczyc opcje ciaglego utrzymywania polaczenia i tak mi to dziala sama tpsa mnie nie rozlacza srednio raz w tygodniu i router sam ustanawia nowe polaczenie,a co za tym idze moj adres ip nie zmienia sie juz tak dynamicznie.
    Jakby co to pisz na mejla,chetnie odopwiem.
    Pozdrawiam

chrzanu
    Guest

Kuba17, jak możesz to pogadaj ze mną na gg 1691172, bo nie moge wysłac do ciebie mailu prze tcp, albo podaj tutaj swój e-mail.

Moj e-mail: czxkace@wp.pl .
    Pozdrawiam.

Telekomuna Polska

Uprawnienia umieszczania postów