Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Wpuśćcie księdza - ksiądz się przyda.

Wpuśćcie księdza - ksiądz się przyda.

http://info.onet.pl/1,15,11,7408458,...8,0,forum.html

Ale z tego co pamiętam, to moi rodzice mieli kiedyś swój pędzel.

Re: Wpuśćcie księdza - ksiądz się przyda.

Prymitywne

Filip79
    Guest

Jak ja ich wszystkich nienawidzę, tego całego kleru, tej ich hipokryzji. Cóż po 2 tysiącleciach od urodzin ........ chrześcijaństwo już powinno zostać zakazane. Czekam ne ten jeden dzien kiedy ten z Watykanu powie : Ludzie, my z cała religią to tylko żartowaliśmy. A chodzący do koscioła to już dla mnie najgorsze menele. Idą do spowiedzi a za 10000 zł to by każdego zablili.

P.S. Nie jestem niewolnikiem boga który nie istnieje.

Dark Raptor
    Guest

Nie wierzę (choć sam kiedyś wierzyłem widzę całą hipokryzję w Kościele. Uważam jednak Twoją wypowiedź za obraźliwą dla tych wierzących, którzy chodzą do Kościoła i nie zabilyby dla 10000zł (np. moja rodzina i zapewne wiele innych). Sorki, ale to lekka przesada.

Filip79
    Guest

Napisałem jakie jest moje zdanie. Jeśli Twoja rodzina postepoje inaczej to bardzo dobrze. Ale jak to mówią : wyjątek potwierdza regułe.

Filip raczej nie generalizował. Pisał o menelach, a przecież nie każdy chodzący do kościoła jest menelem. No nie?

Dark Raptor
    Guest

Mi chodzi też o to, by nie schodzić poziomem do tych "meneli" z którymi trzeba walczyć ("Nazi Dziennik", "Radio Ma-ryja"). Bo to oni stosują metodę, że kto ma inne zdanie niż oni jest Żydem, komuchem, masonem, satanistą itp. itd.
    Trzymajmy poziom, a wtedy mogą nam naskoczyć...

jestem wierzący. Człowieka bym nie zabił za żadne pieniądze jeżeli już o tym mowa.

A co do instytucji kościoła. Zgadzam sie z tym, ze wśród księży są krętacze którzy podstępnie wykorzystują swoją pozycje. Pieniądze ze składek niekoniecznie idą na te cele, na które powinny... Ale do kościoła, jako do budowli, do domu Bożego myśle że należy chodzić. W końcu nie idzie sie tam na spotkanie z proboszczem, ale na spotkanie z bogiem. To coś jak wypad do kumpla na piwo. Nie przychodzisz do jego żony, tylko do niego

Filip79
    Guest

Mareq napisał:

"Człowieka bym nie zabił za żadne pieniądze jeżeli już o tym mowa"

Każdy ma swoją cenę :-). Gdyby Twoje dziecko Mareq było chore a operacja by kosztowała, to żeby zdobyć pieniądze nie zabiłbyś?

Kiedyś zapytali Gandhiego co sądzi o Jezusie. Na to on odpowiedział że to wspaniały człowiek. To z kolei zapytano go czemu nie "przejdzie" na chrześcijaństwo. Odpowiedział krótko: Bo nie spotkałem jeszcze prawdziwego chrześcijanina.

Przeczytajcie ksiazke:"Bylem ksiedzem".
    A do mojego kontaktu z Bogiem nie jest mi potrzebny ksiadz ani kosciol.pzdr

Uprawnienia umieszczania postów