-
5000zl
Witam, wczoraj moj ojciec powiedzial mi ze przeczytal w ktorejs z gazet o tym ze sprzedawanie pajakow przez internet jest karane grzywna w wysokosci 5000zl:-/ czy ktos wie cos dokladniej o tej sprawie?
-
Re: 5000zl
to najlepiej spytaj ojca zeby ci powiedział co to za gazeta
-
no rzecz w tym ze pytalem a on juz nie pamieta:-/
-
ciekawe jaka kara grozi za sprzedawanie pająków przez ogłoszenia w gazecie
nie martw się.. to tylko gazeta
-
No zaraz zaraz, przecież to są gatunki dopuszczone do obrotu w polsce, to jaka kara za to ma być?
Coś mi się widzi, że nie ma teraz dobrych czasów dla terrarystów, panuje chyba powszechne przekonanie, że terraryści to banda oszołomów, którzy dybią na życie "Normalnych" obywateli, hodując w domu przerażająco agresywne i niesamowicie jadowite zwierzęta w postaci B.smithi, czy E.guttata - Tak! Kiedyś pewnien nauczyciel z mojej szkoły usilnie starał wpoić uczniom wiedzę, że wężę zbożowe są jadowite! Tu już po prostu pusty śmiech bierze... - tylko po to, żeby wpuścić im te bestie do bloków i czekać, aż ich potwory zbiorą krwawe żniwo!
Tak samo hodowcy dusicieli! Żywią oni olbrzymie i żądne krwi bestie w postaci P.regius, aby dokonywały one masowych mordów na bezbronnych mieszkańcach miast!
Tak samo hodowcy modliszek - oni to dopiero mają potwory! Takie modliszki są później wypuszczane na wolność po to, aby osłabiać naród polski szczypiąc ich w palce!
Hodowcy straszyków też nie są bez winy! Oni natomiast hodują niespotkane w naszym kraju owady, tylko po to, aby osłabiać polskiego rolnika! Wypuszczają oni chmary straszyków na pola, aby dokonywały one straszliwych szkód, gorszych niż szarańcza!!
No dobra...chyba wylałem cały sarkazm, sądze, że trzeba jakoś zacząć uświadamiać społeczeństwo, może jakieś wystawy, albo co? Może wywiady jakieś? Już widze w Fakcie, czy innym Superexpresie rewelacyjny artykuł na pierwszej stronie napisanym większą czcionką, niż napis HOLLYWOOD w L.A pod tytułem : "Nie ma obaw - inwazja pytonów nam nie grozi!"
Swoją drogą, chyba będe musiał wszystkie pająki pochować w piwnicach, bo jak mi policja wparuje do domu to sie chyba nie wypłace A liczą od jednego pająka, czy ryczałtem ?
-
A tego juz mi starszy nie powiedzial:]
-
-
heh... nie znacie sie... placic musisz od jednej nogi pajaka... najlepiej powyrywac i po sprawie
Dobrze ze nie za wloski na odwloku musisz placic...
A tak na serio, nasze 'najlepsze na swiecie' ekipy rzadzace wyrywaj pieniadze z czego sie da. Najlepiej chcialy by zeby kazda najmniejsza 'hodowla' byla zarejestrowana i odprowadzala podatek do ich bielutkich kieszeni.
Swoja droga jak masz w domu psa i zamierzasz miec szczeniaki to sprzedaz ich bez dokumentow potwierdzajacych zarejestrowana hodowle jest legalne czy nie?
-
nie bylo mnie 3 tyg
a tu co??
slysze o jakis akcjach "Salamandra"
chetnie bym teraz puscil wiazanke((((((
coraz to lepsze slysze informacje.jak tak dalej pojdzie to gieldy terrarystyczne beda prowadzone pod nadzorem a z kazdego kupionego pupila beda nam jeszce zwezac portfele.
-
Tu jest polska i tu sie...........pije i kradnie:[
Uprawnienia umieszczania postów