Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Siberian Husky-forum??

Siberian Husky-forum??

cały czas szukam informacji o tym psie i znalazłem ich wcale niemało, ale szukam konkretnego tematu: husky w bloku. Znalazłem jeden wontek ale to zamało. Szukam forum o tej rasie żeby dowiedzieć się tego dokładnie ale nie potrafie nigdzie tego znaleść. Moze ktoś z was ma link do takie forum albo lepiej, ma Siberian Huskiego i trzyma go w mieszkaniu w bloku, bardzo prosze o kontakt bo mam kilka pytań. Z góry wielkie dzięki.

Re: Siberian Husky-forum??

Jak wroce na chate to napisze Ci na gg....

huski w bloku jest ok podwarunkiem, ze mozesz zapewnic mu duzo ruchu, bo to nieprawda, ze musi miec ogrod

w ogrodzie pobiega dzien lub dwa i mu sie znudzi i bedzie probowal uciekac
    poprostu pies jest bardzo aktywny i niemozna go zostawic samemu sobie

zobacz na www.dogomania.pl tam jest duzo informacji o huskich

Dokladnie....Ta rasa posiada w sobie niespozyta energie, dlatego potencjalny wlasciciel musi zdac sobie sprawe z tego iz psu bedzie trzeba poswiecic duuuuzo czasu, on nie potrafi lezec caly dzien grzecznie na poslaniu i wyjsc na spacer na 15 minut...On musi miec zajecie, musi sie wyszalec i dasc upust energii. Dlatego tez sa to wspaniale psy dla osob prowadzacych aktywny tryb zycia. Sa zawsze gotowe do dzialania, beda kompanem wedrowek, wycieczek rowerowych itp. Swietnym rozwiazaniem wspolnego spedzania czasu ze swoim husky sa takze wszelkiego rodzaju sporty zaprzegowe. Warto takze wspomniec ze przedstawiciele tej rasy bardzo dobrze sprawdzaja sie rowniez w roli psow terapeutow w dogoterapii.
    Nie sa to jednak psy latwe do ulozenia...Na otwartym terenie marne szanse ze statystyczny, biegajacy husky wroci do nas na zawolanie :] Sa uparte i nie potrafia sie zbytnio skupic co utrudnia jakakolwiek nauke. Dlatego w podstawowym szkoleniu wlasciciel powinien byc bardzo konsekwentny a co najwazniejsze baaaaardzo cierpliwy - tym samym nie moze liczyc na zbyt wiele, siberian nigdy nie bedzie slepo posluszny jak owczarek niemiecki.
    Co do kwesti mieszkalnej to moze on mieszkac w bloku. Jednak tak jak powiedzialam wyzej musi miec zapewniona dostateczna dawke zajec (duza dawke . Inaczej pies popadnie w nude, nie bedzie mial jak spozytkowac energii i kiedys po przyjsciu z pracy mozemy nie poznac mieszkania :]
    Reasumujac moim zdaniem jest to idealna rasa dla aktywnych ludzi, pelnych pomyslow i zapalu, ktorzy maja sporo wolnego czasu i checi. Zupelnie nie nadaje sie ta rasa na prezent dla dziecka, ktoremu po 2 tyg piesek sie znudzi; tata do 19 w pracy, mama zajeta domem i dziecmi a gdzie jeszcze pies....Dlatego tez przed kupnem radze sie porzadnie zastanowic, czy zauroczenie mala, sliczna, puchata kuleczka nie minie i czy bede w stanie wyjsc na przeciw jego potrzebom???

Jest to wspaniala rasa jezeli tylko potrafisz wykorzystac jej potencjal

Po wiecej info zapraszam tu :
    http://www.dogomania.pl/index.php?na...BB2&file=index

Dużo pracy z tresurą,kłopoty z integracją a co za tym idzie z dominacją szczególnie u psów. Masz doświadczenie?

ziomalka_puma
    Guest

ja mysle ze jesli masz czas to bardzo dobre sa takie aktywne rasy a nie jakieś yorki :P ja mam boksera i lubie sobie z nim pobiegać, przy takim piesku łatwiej utrzymać forme moja koleżanka ma huskiego i poświęca mu dużo czasu i piesek jest wytresowany i posłuszny gorzej jeśli nie masz czasu to pies bedzie ci tlyko przeszkadzać

Atrax Robustus
    Guest

A ja mam spasionego dalmatynczyka i jest gut.. laze z nim codziennie na spacer od 16.00 do 19.00....20.00

Jesli chodzi o husky'ego, to oczywiscie, jak juz wczesniej wspomniano, mozna go trzymac w bloku, ale musi miec zajecie.

Musisz tez wziac pod uwage to, czy bedzie mial sie kto nim zajmowac w aktywny sposob, jak pojedziesz na studia gdzies..itd...itp (o ile zamierzasz .

Rasa jest po prostu swietna, ale bardzo wymagajaca, wiec zastanow sie z 15 razy, czy na pewno chcesz go kupic i czy...mozesz go kupic .

Uprawnienia umieszczania postów