Witam!
Filmu jescze nie ogladalem ale sie na niego wybieram. Nie uwazam teg typu filmow za arcydziela sztuki ale milo mi sie na nich bawie. Lubilem komiks Spider-mana, teraz nie mam niestety na to czasu, dlatego na pewno z przyjemnoscią obejrze film z tymi bohaterami. Hmmm, komiksy z zalozenia tez sa dla dzieci... a przeznaczone i odbierane sa nierzadko przez doroslych.
Z bohaterow Marvelowskich lubie najbardziej 'X-men', inni wola Spidera, dla jednych jedo bedzie super a drugie chala. Ale tak to juz jest Sa ludzie, ktorzy na widok Gwiezdnych Wojen dostaja rozstroju nerwowego...
Idac do kina na tego typu filmy (bajkowe i raczej nierealne) na pierwszysm miejscu stawiam sobie zobaczenie znanych bohterow w nowych sytuacjach, w nowych ujeciach i w sposob widziany przez innych (okiem scnarzysty, rezysera, aktorow itd.). Na drugim miejscu fabule, ktora z kolei gra pierwsze skrzypce podczas ogladania komiksu czy czytania ksiazki. Wyjatkami od tej regoly sa filmy, ktore sa tylko nieudana i czesto zamierzona proba przedstawianie interpretacji (patrz "Wiedzmin" czy tez moze stare, z ubieglego wieku ekranizacje "Spider-man'a")

Komentarze, ze to film dla 10 latkow sa zupelnie nie na miejscu... Ja na przyklad uwielbiam ogladac stare kreskowki pelnometrazowe Disneya oraz inne filmy rysowane powiedzmy te z Cartoon Network. To ze ktos tego nie lubi i uwaza to za dziecinniade nie oznacza, ze sam jest dorosly, wrecz odwronie.