-
Re: WE WROCKU ŁAPANKA!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Pepre, nic nie mow. Nie, nic mi nie zabrali. Ale nie mam zamiaru juz sie bawic w dobrze wychowana obywatelke... Jaka tam kamera, aparat cyfrowy z mozliwoscia krecenia filmikow.... Wlasnie czekam na jakies regionalne wiadomosci, bo o poprzednich nie mialam pojecia.....
-
Aco do niejadowitych pająków, to był taki jeden w serialu dokumentalnym. Jego siłą była piekielnie mocna sieć. Oplątywał mocno dużą ilością sieci i do środka wpuszczał soki trawienne. Nie wiem czy to prawda, ale dokument był przekonujący.
-
Moim zdaniem po prostu ktoś nielegalnie wwoził gatunki objęte CITES-em, a media żądne sensacji wszystko przekręciły bo ludzie i tak się na tym nie znają.
To jedyne sensowne wytłumaczenie, które mi przychodzi do głowy.
-
Jeżeli już mówimy o tych co dużo mówią, a mało wiedzą o takich zwierzętach to zlukajcie to:
http://info.onet.pl/1,15,11,7241415,...9,0,forum.html
-
-
-
Nom - Twój odnośnik był już kilka dni temu. Mój jeszcze nie. :P
-
jeszcze jeden link http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,2238903.html
Podoba mi sie wypowiedz pani Gucwińskiej oto kilka kwiatkow ktore wyłapałem:
"Gdy się wystraszą lub zdenerwują, skrabią się, czyli pocierają nogą o nogę..."-od kiedy?
"włoski ptaszników wciągnięte wraz z powietrzem....powodują choroby dróg oddechowych..."-ciekawe
"Akwarysta nie powinien więc spać w pokoju, w którym trzyma ptaszniki"-no to drodzy AKWARYŚCI nie mieszkajcie w jednym pokoju z pająkami
Do tego jest napisane ze sama sie pasjonowała ptasznikami a takich farmazonow od kogos zekomo doswiadczonego nigdy nie słyszałem.
-
A zapomniałem dodać że gazeta ta odkryła nowy gatunek a mianowicie BRACHYPELMA ALBOPINOSUM, który osiąga 8-10cm ciałka. Oraz w Jeleniej górze skonfiskowano 8 "ptaszników wagansów".
Uprawnienia umieszczania postów