-
OREKAN
http://orekan.w.interia.pl/ no włąśnie, ORganizacja EKologiczno ANarachistyczna, poczytajcie sami bo oto macie przed sobą radykała ale nie islamskiego no ale cóż, itak sądze że wielu mnie wyśmieje ale co mi tam, jak sie o swoje walczy to w końcu na pewno ktoś to zrozumie
-
Re: OREKAN
Ake macie duzo "naszych ludzi" az jednego. Ale jak chcesz sie bawic to siem baw
-
)))))))))))
Kocham gdy wszędzie wstawia się przymiotnik "ekologiczny", a zwłaszcza połączony ze słówkiem anarchia. No cóż, w końcu chaos rządzi światem.
W "celach" są błędy (karaczany nie są rodziną , brak polskich znaków i nie byłbym takim pesymistą. To karaczany nas przeżyją ))
Sorry, że się czepiam, nie chcę przytępiać Twojego idealizmu (bo to się jak najbardziej chwali), ale ten tekst jest trochę infantylny i trochę niezrozumiały (chodzi o te wstawki o zachodniej cywilizacji). Czy wg. Ciebie "wschodnia cywilizacja" np. Chiny, Indie, Wietnam są lepsze niż cywilizacja zachodnia, której wytworem jest rozwinięte lobby proekologiczne? Bez niej nie byłoby prawdopodobnie nic z tych rzeczy, o których się obecnie mówi (wszelkie ruchy typu Greenpeace mają swoje początki w krajach tak krytykowanej przez Ciebie cywilizacji).
Rzeczywistość jest zbyt złożona, by postrzegać ją w realiach czarne/białe (za często to powtarzam).
To tak gwoli szybkich przemyśleń. Sam jestem ekologiem.
-
nie mowie ze wschodnia jest lepsza, ani ze zachodnia gorsza tyle tylko ze zachodnia nisczy, wschodnia tez ale zachodnia np za pomoca swej kolonizacji wyniszczyla wiele rdzennych kultow trzeciego swiata, a w naszych ludziach jest wpis tylko jednego z glownych ludzi jak bedzie wiecej artykulowcow to ich tez tam wstawie coz, napisalem ludzie a nie wszyscy ktozy w to wieza, a nad tamtym tekstem popracuje bo to zlepek wielu zdan ktore sobie zapisywalem jak cos wymyslilem dlatego zostanie poprawiony, i dzieki za uwagi, jak robilem tego websajta(jak ja lubie to slowo) to glownie chodzilo mi o graficzna jej strone, poza tym jakbym napisał blattaria to by mało kto jeszcze bardziej zrozumiał o co mi chodzi bo w koncu mało kto jest terrarystą, poza tym moim zdaniem szanse aby karaczany nas przezyly sa tak samo rowne jak to iz przezyja nas pandy czy słonie, nie waażne ile jest osobników jakiegoś gatunku, wtedy oceniamy je kategoriami : "te lepiej ratowac bo ich jest mniej" jeśli tak będziemy postepować to wszystkie gatunki w końcu pojawią się na liscie CITES bo zajmując się ochroną gatunków ginących zapomnimy o tych którym dopiero to grozi dlatego nalezy brać pod opiekę wszystkie istoty zywe od muszek owocowych, przez wielkie koty, po walenie.
-
a tak poza tym to gdyby nie ta cywilizacja greenpeace itd nie było by potrzebne więc koło sie zamyka
-
Ktos powiedzial ze ma malo czlonkow orekan wiec liczba czlownkow od tej chwili wzrasta dwukrotnie
-
Wiesz... wizualizacja "garyli (...) znikajacych z wszechswiata" jakos tak, zamiast natchnac mnie dumnym powiewem idealu, natchnela mnie krotkim, acz dosadnym parsknieciem... Bynajmniej nie podziwu.
No i... Slyszales moze o takim wynalazku jak slownik ortograficzny (w wersji elektronicznej rowniez istnieje)...? I o konsekwencji w stosowaniu lub nie stosowaniu polskich znakow?
Ladna sowa, ladny wilk, ladna mysl (mimo wszystko).
-
dobra dzieki za wypowiedzi i zrozumiałem że jestem na coś takiego za młody a więc sam najpierw spróbuje tak działać, jeśli inni nie rozumieją albo sie czepiają, no cóż, ale stronka w necie zostanie bo mi sie bardzo podoba jej szata graficzna, jest to pod tym wzgledem moja najlepsza stronka
Uprawnienia umieszczania postów