nie mowie ze wschodnia jest lepsza, ani ze zachodnia gorsza tyle tylko ze zachodnia nisczy, wschodnia tez ale zachodnia np za pomoca swej kolonizacji wyniszczyla wiele rdzennych kultow trzeciego swiata, a w naszych ludziach jest wpis tylko jednego z glownych ludzi jak bedzie wiecej artykulowcow to ich tez tam wstawie coz, napisalem ludzie a nie wszyscy ktozy w to wieza, a nad tamtym tekstem popracuje bo to zlepek wielu zdan ktore sobie zapisywalem jak cos wymyslilem dlatego zostanie poprawiony, i dzieki za uwagi, jak robilem tego websajta(jak ja lubie to slowo) to glownie chodzilo mi o graficzna jej strone, poza tym jakbym napisał blattaria to by mało kto jeszcze bardziej zrozumiał o co mi chodzi bo w koncu mało kto jest terrarystą, poza tym moim zdaniem szanse aby karaczany nas przezyly sa tak samo rowne jak to iz przezyja nas pandy czy słonie, nie waażne ile jest osobników jakiegoś gatunku, wtedy oceniamy je kategoriami : "te lepiej ratowac bo ich jest mniej" jeśli tak będziemy postepować to wszystkie gatunki w końcu pojawią się na liscie CITES bo zajmując się ochroną gatunków ginących zapomnimy o tych którym dopiero to grozi dlatego nalezy brać pod opiekę wszystkie istoty zywe od muszek owocowych, przez wielkie koty, po walenie.