Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Rozliczenia w sklepie zoo

Rozliczenia w sklepie zoo

Hej, mam pytanie do forumowiczów-sklepikarzy, czy nie orientujecie sie jak legalnie wprowadzac na stan sklepu i skupowac zwierzeta od prywatnych, niezarejestrowanych hodowców?

Re: Rozliczenia w sklepie zoo

Jak jeszcze hodowałem szczury to nie było nic takiego jak legalne wprowadzanie zwierząt. Po prostu szedłem do sklepu, dawałem pani zwierzaki i odbierałem pieniążki.

Dark Raptor
    Guest

Parę miesięcy temu, w "Centrum egzotyki", gdy sprzedawałem straszyki, musiałem wypełnić kwitek (umowa o sprzedaż/kupno). Być może jest to jakiś standardowy druczek, ale często w innych sklepach skupują bez tego. Czasami wymieniam zwierzaki na coś nowego, czego nie mam w hodowli.

ja rowniez jak raz dawalem duza ilosc doroslych ryb pyszczakow do sklepu to wypelnialem umowe, bo w razie kontroli to sklepikarz bedzie mial jaja

a tak jak kupi zwierzaka od ciebie to zarabia na nim 2 razy bo nieplaci za niego podatku i czesto tak robia ze np kupuje gosciu w hurtowni kilka np swinek morskich na fakture i jak jakies sie sprzedadza to moze kupic od ludzi bo w razie kontroli papier na nie ma

a wiem to bo kumpel ma sklep zoo

z tym ze jak sklepik sprawdza, to dojda do hodowcy, i jesli nie odprowadzil od tego podatku, to prywatnemu hodowcy sie dobiora do skory;/

Ale to tylko w przypadku, gdyby hodowca podpisał umowę.
    Gdy miałem na sprzedaż szczury to tylko dzwoniłem i pytałem, czy mogę przyjechać.
    Gdyby pani ze sklepu chciała się ze mną skontaktować, to by jej się nie udało.
    Zresztą naszym urzędnikom i tak nie chciałoby się robić nalotów w sklepach zoologicznych bo powszechnie wiadomo, że żaden normalny i szanujący się obywatel nie chce mieć do czynienia z tymi wszystkimi paskudztwami, które tam są trzymane.

Uprawnienia umieszczania postów