Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Pomocy! Ukradziony telefon

Mieszany widok

Pomocy! Ukradziony telefon

Ehhhhh kurde, stalo sie to czego nie spodziewalem sie w najgorszych snach, ukrali mi moj nowy telefon :/// Nie wiem jak to sie moglo stac.. chwila nieuwagi i po telefonie.
    Ale do rzeczy - czy da sie namierzyc telefon po numerze IMEI?

Re: Pomocy! Ukradziony telefon

I jedno wam powiem - jezeli bywacie rozkojarzeni to NIE KUPUJCIE SOBIE SUPER TELEFONÓW bo predzej czy pozniej ukradna...

Gdybyś był z wawy to jeszcze może dałoby sie go odzyskac ale tak to chyba nikłe szanse.

Imei niestety bardzo łatwo zmienić programowo.
    Jedyna szansa tkwi w tym, że złodziej po zmianie IMEIu nie zedrze naklejki z obudowy telefonu, a policjant (któremu przez przypadek ten telefon wpadnie w ręce) spisze numer z obudowy, a nie przez *#06*.
    Oczywiście musisz na posterunku podać IMEI (a ten zapewne znajduje się na kartonie i umowie).

Ale bądźmy szczerzy - jeśli uda Ci się odzyskać ten telefon, to zagraj w totolotka - prawdopodobieństwo porównywalne. ((

Namierzanie nie wchodzi w gre. CHyba ze jestes synem premiera, albo ministra - o takim przypadku słyszałem.

Ja tez sobie zmienilem IMEI, nie ma wiekszego problemu.A co do znalezienia telefonu to masz takie szanse jak znależć Smithi L1 w pałacu.

A jaki to telefonik cudowny sobie mistrzu sobie sprawiłeś , że tak nad nim ubolewasz ??

ironkapela
    Guest

co do zmiany imie to w prawie kazdym programie da sie odczytac oryginalny imei. Ale polska policja napewno o tym nie wie :P A co do znalezienia telefonu to zgadzam sie z tym ze tak go znajdziesz jak smithi l1 w palacu

No w kazdym razie dzieki za wsparcie psychiczne :P A telefonik to siemens cx65, wydalem na niego duza jak dla mnie kase...

mich nie przejmuj sie jesli ten telefon trafi do mnie to pewnie go odzyskasz juz 4 razy policja mnie kontrolowala :| podaj Imei na policje, zdarza sie ze koles go opchnie dalej bez zmiany Imei a przyszly wlasciciel nie bedzie o tym pamietal.

No tak tylko ze jak dzownilem na policje to pieprzyli ze potrzeba dokumentow, swiadkow, zostanie wszczete skomplikowane postepowanie itp jakby poprostu nie mogli numeru seryjnego i modelu sobie zapisac... Niestety nie mam na niego faktury zakupu, musialbym zalatwiac w miescie ktore lezy odemnie ponad 100 km, a nie wiem czy wogole warto zawracac sobie glowe biorac pod uwage efektywnosc policji w odzyskiwaniu skradzionych telefonow...
    Na szczescie jak go gdzies spotkam w komisie albo na gieldzie to nie bedzie problemu z rozpoznaniem bo moj mial rosyjskie literki na klawiaturze

Uprawnienia umieszczania postów