Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Byliśmy chrześcijanami juz 200 lat przed rokiem 966?! :O

Byliśmy chrześcijanami juz 200 lat przed rokiem 966?! :O

http://www.gwiazdy.com.pl/09_04/4.html

Czytając tamtejsze notatki pomieszało mi się w głowie, czyżby wszystkie nasze podręczniki szkolne ( i nie tylko) okłamywały nas? przeczytajcie ten artykuł i sprubujcie odpowiedzieć

Re: Byliśmy chrześcijanami juz 200 lat przed rokiem 966?! :O

a wszystko to niecna sprawka kosmitow....
    Nie wiem gdzie zanalazles tego typu brednie i czemu one maja slużyć...

to jest nieprawdą, ale niedawno dowiedziałem się, że Chinczycy wynaleźli piłkę nożną.

Filip79
    Guest

Skłodowska Curie też była kobietą. :-)

no dobra, to daj kontrargumenty jak takiś mądry. Pamiętaj tylko że jeszcze 15 lat temu uważano że jesteśmy autochtoniczną ludnością znad Wisły, a najnowsze badania wskazują ze pochodzimy znad Uralu czy też nawet znad jeziora Aralskiego. O Katyniu też w PRL'u mówiono że nie istnieje, a skoro tak niedawne wydarzenie było tuszowane, to co dopiero wydarzenie sprzed 1,5 tsiąca lat.

Znad Uralu to raczej słabo możemy pochodzić

Tekst pisany jest przez jakiegoś oszołoma... w X wieku kościół prawosławny jako oddzielny byt jeszcze nie istniał - do podziału w kosciele katolickim doszło w połowie XI wieku...

A kto prowadzil te najnowsze badania? Jakies zrodelko moze? Nie porownuj sprawy Katynia. Nie uwazano, ze nie istnial, tylko to tuszowano, a wiele osob o tym wiedzialo. Historia PRL - czyli jak by nie bylo dzieje najnowsze - to jest jednak cos innego, niz wczesne sredniowiecze w Polsce. A tuszowane bylo to z innego powodu, ale teraz nie chce mi sie tutaj wykladu przeprowadzac, bo nie o Katyn tu chodzi.

Uprawnienia umieszczania postów