Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Zoo - Wrocław

Zoo - Wrocław

Byłam w sobotę we Wrocławiu w ZOO, było naprawdę miło ale jak weszłam do terrarium to :-( . Zawiodłam się na całej lini. Pełno pustych terrariów, jaczurek prawie wcale. Jakieś 6 lat temu mieli dużo różnych geków a teraz chyba z 3 sztuki. Terra zaniedbane. Co któryś wąż linieje częściowo ( nie znam się na wężach ale nie jest ok ). Podpisy mylą zwiedzających. Patyczaki w zapłakanym stanie. Mieli 2 pająki ( nie wiem jakie bo były bez podpisów) , karaczany brazylijskie i madagaskarskie i to wszystko z bezkręgowców.
    Co się dzieje z tym ZOO ? Czy to brak kasy i ludzi do roboty czy tylko brak chęci???
    Stawiam na kasę a Wy?
    Z drugiej strony inne zwierzęta mają lepiej niż te w terrariach.
    Czy tak się dzieje we wszystkich ogrodach zoologicznych??

Re: Zoo - Wrocław

bylem ostanio w tych stronach i chcialem tam wpasc ale moze to i dobrze ze nie mialem czasu za bardzo bo bym sie tylko zawiodl.pzdr

kurna widać że niezbyt się znasz na pajączkach skoro możesz je rozpoznać tylko z tabliczką.

hmmm chyba nie kazdy musi sie znac na ptaszorach no nie... ?

a tym bardziej zwykli ludzie ktorzy zwiedzaja zoo.

Ja jadę w piątek (30.07) to wam powiem jakie pająki. hehe

wlasnie nie kazdy musi rozpoznac gatunek ptasznika...szczegolnie jesli ma ksywe PAJĄK...buahaha

W tym terrarium od sciany jest Nhandu coloratovillosus, w pozostalych stara G. rosea i stara B. vagans. Zdaje sie, ze jest tez jakas B. albopilosum....

MataManX
    Guest

Zoo we wrocu to parodia już jest. Siedzą tam 2 największe okazy tego zoo na stołkach i prowadzą je metodami z przez 40 lat. Niestety chyba tylko śmierć ich oderwie od stanowisk chyba że znajdzie się ktoś kto zadba o zoo.

A tak pozatym co ma nick do tego jak człowiek się zna na pająkach ?? Czepiacie się poprostu

Nephentes_Hybrida
    Guest

Ona ma z innego względu nick "pająk". Ja wiem....

Uprawnienia umieszczania postów