-
Re: Znalazłem fretke :)
okropnego smrodu można się pozbyć poprzez wycięcie gruczołów zapachowych, z tego co pamiętam to taka operacja coś 100 złotych kosztuje.
-
Klatka odpowiednich wymiarów to kilkaset złotych... moze koło 200-300 no chyba że będzie sobie mogła często pogonić po domku to wystarczy taka dla szynszyli czy szczura za 100zł. A co tych gruczołów to jest to uznawane za podobne do obcinania psom uszów czy ogonów, w niektórych stanach amerykańskich jest zakazane więc warto sę zastanowić czy warto męczyć zwierzaka dla swojego komfortu. Sama kastracja też zneutralizuje zapach (a ona jest raczej konieczna z racji na znaczenie terenu i możliwą agresję w czasie aktywności płciowej, a to trwa kilka miesięcy w roku).
-
no bedzie mogła pochodzic po domu, ale nie caly czas bo niewiem jak z psem bedize.
I jak jej urządzic terra tfu..klatke
-
coo? fretka musi mieć wiekszą klatke niż szczur bo strasznie by sie męczyla nawet gdyby ją wypuszczal! takie klatki (lepsze) kosztuja coś ok. 600 zl.
-
aaaaa to lipa bo ja mam narazie tlyko 200zl na taki wydatek a musze kupic jakas zanim zdemoluje mi dom albo pies ja pogryzie
-
http://www.bungo.fc.pl/catalog/index...4e5a6ae27e8ddf
tu masz klatki dla fretek ... ja jednak radze jak najwiekszą bo to strasznie ruchliwe zwierzątka i będzie im nie najlepiej... a jak masz 200 zl to ci też starczy na jakąś klatke ale postaraj sie wtedy b. często ją wypuszczać
-
jak nie masz kasy, to kup metalową siatkę ogrodzeniową z drobnymi oczkami i jakieś sklejki albo OSB i sam jej coś zbuduj. jeśli będziesz wzorował sie na klatkach ze strony, do której link podała puma, to powinna wyjść soczna klatka
-
i tak właśnie zrobie jutro lece do obi i zakupie wszystko potrzebne:]
-
Hm... to ja mam czekac czy nie? :/
-
Pewnie przyjade zobaczyc jakie macie, i jeśli będzie jakas duza do 200zł(wolałbym mniej zeby zwirek jeszcze kupic) to wezme, jesli nie to zbuduje sam,
Uprawnienia umieszczania postów