-
Znalazłem fretke :)
Siema
Znalazłem samczyka fretki musze sie pochwalić. Jakie to słodziutkie zwierzątko.
Macie jakies wskazowki dotyczące hodowli? Bo jak nie znajde własciciela to chetnie zatrzymam ja. Tylko jest jeden problem, mam jeszcze jednego psa i one sie chyba nie darza sympatią, bo ganiają sie caly czas po domu i szczekają(pies), co zrobic z tym fantem?
-
Re: Znalazłem fretke :)
Ale to śmierdzi, wykąpałem ją bo była cała w oleju i smarze(pod samochodem siedziała) i to był błąd chyba bo teraz smierdzi gorzej niz wczesniej. Ale i tak fajniusie zwierzątko
-
No fretki ponoć do pachnących zwierzątek nie należą.
Ile lat ma Twój pies? Jeśli nie jest za stary, to się pewnie przyzwyczai. Tym bardziej, że był wychowywany z innym psem.
-
2 lata, moge ją trzymać luzem czy w jakiejs klatce? boje sie bo to ruchliwe strasznie a w pokoju mam pudełka z pająkami. Nakarmiłem ją karmą dla kota bo takie moja suka je, chyba byla glodna bo wszamała dosc sporo. Aha i przyzwyczai sie do mnie?? Bo chyba nie jest bardzo młoda.
-
Pies nie jest za stary, więc powinien się przyzwyczaić. Co do fretki to nie wiem, bo nigdy nie takowej miałem.
-
aha Jak komuś obeznanym w tym temacie sie zachce to niech napisze co z tym robić :], w czym trzymac, czy wychodzic na spacery itp.
-
-
Szczęściarz z Cibie :P No na pudełeczka z pająkami musisz uważać najlepiej daj je gdzieś poza zasięgiem fretki. Co do psa to najlepiej zobacz bezporśrenio jak na siebie reagują. Jeśłi fretek był przyzwyczajony do psów to powinno być OK jeśli nie to ciężko będzie. Mopzesz go trzymać w sporej klatce, ale na pewno najlepiej mu będzie jeśli będzie sobie ganiał luzem (ale musi umieć się załatwiać do kuwety), ale wtedy musisz sie liczyć z cżestymi demolkami domu :P Jak teraz nie gryzie to się powinien przyzwyczaić jeśłi gryzie i jest dorosły to po prostu cierpliwości... Jeśłi masz jakieś konkretne pytania to wal na priv a najlepiej na www.fretki.org.pl
-
może sie zdarzyć, że fretka będzie napastliwa wobec psa, a może go to nieźle zdenerwować. wtedy łatwo o wypadek, więc na to też radzę Tobie zwrócić uwagę
-
no dlatego są w oddzielnych pomieszczeniach, bo sie boje. Klatke musze kupic tlyko neiwiem ile kosztuje taka odpowiednia dla niej, a raczej dla niego nazwałem go Ferdynand :]. Jak ktos wie to niech powie ile takie podstawowe rzeczy mogą kosztowac.
Uprawnienia umieszczania postów