Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 101

Wątek: Islamskie łajno

Kretschmer
    Guest

Re: Islamskie łajno

Aha... Jeszcze jedno. W krajach islamskich na porządku dziennym jest stosowanie wobec niewiernych żon tzw. szariatu. A to również barbarzyństwo- i nie koniecznie stosowane tylko przez terrorystów.

Bez uzycia sily sie nie da... A jakbysmy zamkneli wszystkich "agresywnych" mielibysmy drugie equalibrium... pomijajac fakt ze jest to niemozliwe tak by bylo zle :|

Dark Raptor
    Guest

To będzie taki zlepek, trochę bez ładu i składu...

Fundamentaliści są po każdej ze stron. Ciemiężenie kobiet? Posłuchajcie sobie wszelkiej maści LPR-owców, a w USA skrajnie prawicowe paramilitarne bojówki, walczące o świat wg. Biblii (czy czegoś to wam nie przypomina?). Ci ostatni wysadzają różne obiekty w powietrze (kliniki aborcyjne, biura rządowe w Oklahoma City) to też dziwnym trafem coś przypomina. Można sypać dalej przykładami - Irlandia, Izrael w swoich początkach (wtedy ktoś inny podkładał bomby, ale o tym się nie pamięta), Indie, Pakistan itp.

Faktem jest, że na wschodzie gwałtownie wzrasta nienawiść do świata zachodniego, nawet bez interwencji w Iraku. Można to wyjaśnić rozwarstwieniem pod względem zarobków i dobrobytu (chciałbym tu uniknąć dyskusji nt. globalizacji). Mantid, był w Bangladeszu i mógłby opisać jak to wygląda. Biedni i niedouczeni ludzie to idealny materiał dla populistów (jak już wcześniej napisano). Im bardziej ciemne masy tym łatwiej je kontrolować, a przez wyszukiwanie wrogów zewnętrznych, łatwiej odwraca się uwagę od problemów wewnętrznych (patrz historia ZSRR i innych państw dyktatorskich - ale nie tylko).

Wg. mnie problemy te są obecnie zbyt zawiłe, by mogły się łatwo rozwiązać. ONZ nie zrobi nic, ma tylko pewną rolę prestiżową (i to coraz słabszą). Parę osób pisało o lokalnym wykorzystaniu broni atomowej. Proponuję iść dalej, wymazać gatunek ludzki z tej planety i wszelkie problemy raz na zawsze się skończą (Uwaga! - to było trochę ironiczne i cyniczne).

A tak na podsumowanie. Bronię muzułmanów bo znałem kilku i byli niezwykłymi ludźmi. Nie jestem osobą religijną, ale czuję szacunek dla osób, które żyją wg. swoich zasad, często "trochę pod prąd" ale zawsze się ich trzymają. Można to doskonale zestawić z rzeczywistym i idealnym obrazem Polaka-katolika (ale taka dyskusja już była). Islam z samej zasady nie jest zły, źli są tylko ludzie, którzy naginają go do swoich przyziemnych potrzeb (tak samo jak Chrześciajństwo i Hinduizm ma swoje "czarne owce").

ziomalka_puma
    Guest

uchh no dobra ciekawość zwycieżyła... obejrzalam :/ nie no myślalam że będzie gorsze ale i tak nie jest za fajnie ... hitlerem mi zalecialo...

Hitler nie robił takich rzeczy przy tych degeneratach on był normalny.

Neo - skąd wiesz, co robił Hitler a czego nie robił?
    Zwiedzałeś kiedyś Auschwitz?

Nawet jeśli tak, to nie byłeś wszędzie. w niektóre miejsca dzieci (tj. osoby poniżej 18. roku życia) nie mają wstępu. A wiesz dlaczego? Właśnie ze względu na drastyczne treści, które tam są przedstawiane.

Oki nie bede sie sprzeczał. Jak skoncze 18 lat to z checia sie przejade i zobacze czego nie pokazuja dzieciom. Ale chyba nic drastyczniejszego niz te filmy z iraku byc niemoze. A do Hitlera nie czuje nienawisci wogole, a do irakijczykow tak i to duuzą.

Aaa mozesz powiedziec co tak drastycznego jest w Auschwitz? ciekawi mnie to

Chcesz, żebym w jednym poście opisał Ci to, co spotkało ponad milion ludzi i o czym napisano całe książki? :|
    Dopóki sam tego nie zobaczysz to nie zrozumiesz, co się tam tak naprawdę działo (wiem to po sobie). A do tego czasu raczej unikaj tego typu niefortunnych porównań.

Uprawnienia umieszczania postów