Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 101

Wątek: Islamskie łajno

Re: Islamskie łajno

Czy to znaczy, że wiesz, co Amerykanie robią jeńcom? Wiesz tylko tyle, ile cenzura przepuściła do publicznej wiadomości.

To nie Irakijczycy napadli z wątpliwych przyczyn na suwerenny kraj.

A co do Twojej atomówki... w ten właśnie sposób powstaje nienawiść między narodami. Z jakiegoś niejasnego powodu chciałbyś wytłuc cały iracki naród choć go nie znasz i nic Ci nie zrtobił. Na tej samej zasadzie wszyscy Polacy na zachodzie widziani są jako złodzieje samochodów. Czujesz się złodziejem samochodów? bo ja nie.

Chyba faktycznie dobrze, że nie jesteś buszmenem. On przynajmniej podczas ataków na WTC czytał swoim kumplom w przedszkolu bajki zamiast bawić się bombkami.

a "pamiętacie", co robiła święta inkwizycja? czy to oznacza, że wiara chrześcijańska jest zła, a wszystkich europejczyków należało wtedy zniszczyć? założenia Koranu, podobnie jak Biblii nie są złe. niestety, niektórym pasuje taka, nie inna interpretacja i wykorzystują religię dla własnych celów.
    pozdrawiam
    adn

Dokładnie. I to właśnie staram się powiedzieć.
    Ale za chwilę ktoś Ci powie, że jesteś terrorystą, bo nie twierdzisz po amerykańsku, że Islam jest łajnem. :/

Kretschmer obejrzyj sobie jeszcze filmy z Czeczeni jak to ruscy ścinali głowy czeczeńcom, pooglądaj filmy z Somalii, z jakiejś Azjatyckiej wojny domowej, dojdziesz do prostego wniosku - wszędzie są terroryści więc wybijmy wszystkich.

Zastanówcie się zanim coś napiszecie, żadna wojna nie jest zabawą, jak widać niektórzy muszą obejrzeć co bardziej sugestywne "filmiki" żeby się nad tym głębiej zastanowić, niestety wyciągają bzdurne wnioski w stylu wyznawcy islamu = terroryści.

Kretschmer
    Guest

Inkwizycji już nie ma. Może i źle określiłem terrorystów- bo są nimi nie tylko islamiści.
    Ale: Ruscy po prostu obcinali głowy, a nie obcinali ręce na czy języki na żywca, a później dawali filmy do internetu i wiadomości publicznej, żeby dodatkowo potorturować rodziny straconego. Postawiłem się w sytuacji np. dzieci tych, którzy zgineli- a gdyby w ten sposób potraktowano mojego ojca- bez wchania zabiłbym każdego spotkanego araba.

Jednym słowem - jesteś zwolennikiem Dżihadu? :>

Wszelkie formy fanatyzmu sa groźne i wszelkie formy powinno się zwalczać...
    Problem polaga na tym, że w wielu krajach muzułmańskich od wczesnego dzieciństwa wpaja się ludziom nienawisc do szeroko rozumianej cywilizacji judeochrzescijanskeij, obarczajac ja odpowiedzialnoscią, za głod, nędze i zacofanie...
    Im bardziej prymitywni, ograniczeni i biedni ludzie tym latwiej zaszczepic w nich fanatyzm (vide elektorat Leppera i rodziny RM)

Kiedy w zeszłym roku rozmawialem z ludzmi w Bangladeszu na tematy polityczne (niestety czasem bylem zmuszony, mimo iz unikalem tego jak ognia) wiekszosc osob dawala w rozmowie upust potwornej nienawisci do swiata Zachodu, a skądinąd byli to calkiem sympatyczni, wyksztalceni ludzie... To, co mnie zaskakiwalo to fakt, ze wszyscy powtarzali te same puste, wyuczone frazesy... W dobrym tonie jest być antyamerykanskim i antyeuropejskim (co nie przeszkadza ustawiac sie w kolejce do amabasady po wize)... O ile ludziom wykształconym mozna wytknąc tu hipokryzję i dac coś do myślenia, o tyle w przypadku głodnej biedoty mozna tylko czekac, az ruszy pod zielonymi sztandarami imamów...

Generalnie, o ile jeszcze kilka lat temu mozna bylo bez problemu jezdzic po calej islamskiej Azji, o tyle teraz momentami robi sie nieprzyjemnie, a nawet niebezpiecznie...

I nie jest to wina interwencji amerykańskich w "suwerennym" Iraku, i równie suwerennym Afganistanie. To nie Amerykanie i ich sojusznicy wymierzają akty przemocy i terroru w Bogu ducha winną ludność cywilna (o ile wiem, to polski korpus zrobil dla ludnosci cywilnej w Iraku zdecydowanie wiecej, niz "suwerenny" rzad tego panstwa)... Moim zdaniem bez tych interwencji agresywny fanatyzm islamski przyszedł by do nas sam, (bo u siebie nie ma czego szukac) i bylaby to tylko kwestia czasu...

"Wybijmy terrorystow" --->> niby racjonalne nie?? Ale wtedy sami bysmy byli jak terrorysci... i kolko sie zamyka. Ale chyba innego wyjscia nie ma... Nie popieram JUZ dzialan us ale niestety to jest jedyne wyjscie... A MUZULMANOM I TAK SIE NALEZY ATOMOWKA!!!!! Jesli nie zrobimy tego my zrobia oni... A wlasnie przez takie stwierdzenia mozemy wywolac 3 wojne swiatowa... powinnismy sie wszyscy zjednoczyc przeciwko jednemu wrogu i zrobic z nim porzadek a nie klocic sie miedzy soba... Zreszta z Irakiem jak narazie powinnismy miec spokoj...

Walczyć należy z Ameryką, al Qaidą i całą tą zgrają ludzi niezupełnie normalnych. Ja bym ich wszystkich zamknął na jednym wielkim stadionie i niech się pozabijają. Będzie spokój. Wrzuciłbym tam też dresów i wszystkich "agresywnych".

Dokładnie, ale z drugiej strony patrząc to wrzucając tych agresywnych do jednego worka, getta czy czegokolwiek sami okazalibyśmy się agresorami, kółko zamknięte.

A może jednak byłąby to słuszna decyzja mądrzejszych działąjących dla pokoju, ehhh, bardzo ciężko rozwiązać taki problem bez użycia siły.

Uprawnienia umieszczania postów