Dokladnie Puma, zabijanie nigdy nie bedzie humanitarne. Ogladalem te filmiki i wszystkie wywoluja we mnie cos w rodzaju gniewu/wstretu/oburzenia. I nawet bylbym sklonny rzucic sie w tej chwili z pazurami na caly Islam krzyczac "pozabijac tych terrorystow", ale nie zrobie tego, bo dobrze wiem... przepraszam - nie wiem - domyslam sie, co dzialo sie w Czeczeni, Wietnamie, Bosni... oraz tez i Polsce podczas II wojny. II wojna moze nie wywoluje w was takiego oburzenia jak te przedstawione tu filmy, bo trwala dosyc dawno i "kto by tam rozpatrywal stare dzieje", ale tam bylo o wiele gorzej. Nie zamierzam wymieniac sposobow, w jakie obchodzili sie z ludzmi SS-mani, ale przedstawione tu filmiki to nic w porownaniu, co tam naprawde sie dzialo.

A to, ze dżordż per Zrobie_Wam_Drugie_Chiny wtargnal tam po rope, to wiadomo. Nikt nie wprowadzalby tam na sile pokoju bez profitow :>. Zal mam tylko, ze Polska w tym uczestniczy. Oczywiscie przejedzie sie na tym - juz sie przejechala. Nie pamietam kto, ale pewien slawny general, czy tez minister powiedzial: "Jestescie narodem, ktory pierwszy rwie sie do szabli, ale ostatnim, ktory dostanie za to nagrode".

Ps. Nie nalezy podchodzic do ludzi jak do jednej wielkiej masy. Nie zapominajcie, ze generalizowanie narodu islamskiego do rangi terrorystow nie odbiega od tego, co zrobil Hitler z zydami! On rowniez stwierdzil, ze wszyscy zydzi sa narodem zlym i nieczystym i nalezy go wykrzewic. Tak samo dzialala "nasza" chrzescijanska inkwizycja. Chce z tego wysunac taki wniosek, ze ogromna wiekszosc tak okrutnych i kontrowersyjnych wojen wylega sie z zalazka nietolerancji i stereotypow mysleniowych.

Jezeli chodzi o moja prywatna opinie, to uwazam, ze nie powinno likwidowac sie mas, kopiujac zachowania hitlera i stalina, lecz zniszczyc tych, ktorzy nie egzekwuja praw czlowieka oraz ich prawa do zycia.