Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: STUDIA.

Re: STUDIA.

Dobra tak na serio: technologia drewna rzczyweiscie u nas z roku na rok cieszy sie coraz wiekszym zainteresowaniem. Na turystyke i rekreacje na sggw 20 ludzi na miejsce. Logan - a moze studia wieczorowe albo zaoczne i wtedy za rok ponowna proba? Albo jakas szkola policealna. Byle by do wojska nie isc. Jesli chodzi o szkoly "niepanstwowe" to sa i takie ktorym 28 sierpnia sie koncza DOPIERO tak zwane "drzwi otwarte" - spotkania informacyjne dla kandydatow. Moim zdaniem szkola platna nie ejst najgorsza, tylko trzeba miec te 500zl miesiecznie conajmniej. Ale to da sie zrobic.

... jak sie chce oczywiscie.

I jak się jest na garnuszku rodziców. :P

No dokładnie, chcesz czy nie, samemu nie zarobisz na studia, a nawet jeśli znajdziesz pracę to ciężko z czasem się wyrobić. Ja od stycznia rano - studia, popołudniu - praca, i mam dość, połowa zaliczeń w plecy, czasu nie ma prawie na nic i ogólnie się zajechać można, nawet w soboty robię a ledwo mi na przyrządy kreślarskie starcza.

A DUPA bachus! JA CHCE I MOGE! Chociaz faktycznie ciezko. Od pon do piatku od 10:00 do 19:00 praca a co dwa tygodnie w soboty i niedziele od 9 do 19 nauka. TAKIEJ JEST ZYCIE. I nie mam zadnych zapomog w postaci rodzicow czy cos.

Czyli żywisz się na swój koszt i do tego płacisz czynsz i rachunki za wodę, prąd i gaz?
    Taaaak, akurat.

PMajdan z tego co kojarzę to jesteś świeżo po maturze, więc jeszcze nie studiujesz i aktualnie masz wakacje (jeśli się mylę to sorki, popraw mnie). W każdym razie studia to już nie to samo co liceum, mnie też się na początku wydawało, że będzie luz, wyprowadzę się i dam radę ze wszystkim, oczywiście z pomocą rodziców. Może studiując zaocznie będziesz mieć czas na pracę w większym wymiarze godzin, ale pogadamy jak już kilka miesięcy pobędziesz na swoim garnuszku. Życzę ci, żeby ci się udało, ale bez pomocy marne szanse.

Mefisto: zywie sie sam, ale mieszkam z rodzicami wiec nie mam tak duzo rachunkow. Ale zarabiam sam na studia i to wychodzi jak narazie

Bachus: jestem po maturze, wakacji nie mam. Pracuje zeby miec na czesne na studia. Narazie zapracowalem na wpisowe (wiuec na pierwsze czesne). Narazie nie wyprowadzam sie bo nie mam az tak platnej pracy. Ale przy zarobku 1500 zl mozna o tym pomyslec - mieszkanie ( nie samemu ale z wspollokatorem + zarcie + studia + tak dalej). Ja narazie tyle nie mam :/

jak się człowiek dobrze uczy, to się dostaje na państwowe uczelnie, które jeszcze stypendia wypłacają co miesiąc ))

Nie ma to jak UW)))

Nawet na państwowych uczelniach są płatne studia zaoczne.

Uprawnienia umieszczania postów