-
Role Playing Game
gracie w Dungeons&Dragons? fajna gra nawet a nawet bardzo fajna D
-
Re: Role Playing Game
gdzies tam kiedys tam drapnalem sie o Vampire The Masquarade i D20 Modern, ale o zwyklego D&D nie
-
GRAM Maniakalnie- jako MG oraz jako gracz- i całkiem nieźle mi to idzie;p Zawsze gram tropicielem
-
Ja grałem w warhammera i AD&D. RPG jest bardzo fajne
-
Re: D&D online
sie wie! w koncu ta gra ma juz 30 lat a jeszcze o niej nie zapomnieli , ja narazie pracuje nad bocikiem chatowym i jak go skoncze to spróbuje poproswadzic d&d przez chata sa jacys chetni?
-
Ja bylbym chetny.
Swoja droga duzo gralem w Cthulhu i w Warmłotka. Gralo sie przefantastycznie, do dzis mam karty postaci.
Swoja droga, czasem wychodzily nam smieszne rzeczy, lacznie z tym, ze zlodziej musial wykonac...rzut obronny na syfilis zielarki sprzedajacej ziola, z ktora chcial "kopulowac" - rzut sie nie udal i w ten sposob, po pewnym czasie bohater zmarl.
-
Gram od wielu lat i nie jeden i nie jeden system sie trafil. Za AD&D, D&D nie przepadam za bardzo. Troche ze względu na klimat (za bardzo heroic fantasy jak dla mnie), oraz za względu na komercyjne podejscie wydawcy (coraz czesciej sie tak dzieje z RPGami). Trzeba kupic milion ksiązek, zeby skompletowac system. Nie mowie o naturalnych dodatkach, a o podziale podstawowego podrecznika na rozdzialy wysawane osobno. Podrecznik gracza, Podrecznik mistrza gry, Bestiariusz, Religie, Magia itp.... a za kazdy placic kilkadziesiąt złotych.
-
wczesniej (rok temu) z kolegami zrobilismy podobny do dnd system chatowy, stronka to www.mitvengard.sup.pl ale teraz glowny mg zawalil chata i wszystko jest na 4um, niby nie jest zle ale nie ma juz klimatu i nie mozna sie tak fajnie bic na zywo rzucajac kostkami (hehe) tylko mg decyduje czys trafil czy nie, jak juz cos zrobie to dam znac
-
jak uzbiera sie jakas drużyna, to dajcie znać
-
Re: heh
no tu powinna sie uzbierac , zapraszam! dzis o siedemastej!
Uprawnienia umieszczania postów