Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Operacja nietoperz:P

Mieszany widok

Operacja nietoperz:P

Przed chwilą mi do dużego pokoju przez balkon wleciał nietoperz. I siadł (Powiesił się?) na ścianie pod sufitem. Mama oczywiście wydała zduszony okrzyk i...uciekła Tato chciał go jakoś strzepnąć, ale dzięki mojej interwencji zaniechał strzepywania nietoperka ze ściany:>
    Podeszłam bliżej do drzwi od balkonu(Koło nich na ścianie wisiał nietoperz) , zeby przesunać zasłony, żeby nietoperek się nie zachaczył o firankę, i otworzyłam szeroko drzwi od balkonu i okno(Mama mimo uprzedzeń z mojej strony, ze to mit z tym, że nietoperki sie we włosy wplątują i tak spanikowała i ostro upierała się przy tym, żebym nie podchodziła). Otworzyłam szeroko wszystkie okna i...czekałam:P Za chwilę nietoperz przekręcił główkę w bok(słodko to wyglądało) i odczepił się od ściany i...zaczął latać dookoła pokoju. Latał tak z 10 okrążeń, coraz niżej, bałam się, ze zaraz rzuci się na niego pies(jamnik, obrończy), który z zainteresowaniem kręcił głową za nietoperzem. Tak jak napisałam-polatał z 10 okrążeń i fruuu Wyfrunął przez balkon

Nietoperz nie ucierpiał, dzięki temu, że kiedyś czytałam na tym właśnie forum, że mają delikatne skrzydełka i ze nie powinno się ich dotykać, i gdzies byl już temat o nietoperku, więc jakoś to uratowałąm:P
    I tak oto dzięki forum oraz informacjom i doświadczeniu, którym dzięki bogu dzielą się forumowicze nietoperz został uratowanyDziękuję w imieniu swoim i nietoperka:P

Może i niepotrzebnie zaśmiecam forum, ale kiedyś ktoś napisał, zeby nie pisać tylko o nieszczęściu zwierzaków i problemach, ale tez i o dobrych chwilach, tak więc piszę:P

A swoją drogą jak się stało, że nietoperz wleciał do mieszkania? Zapędzi łsię za jakimś owadem czy co?;o ;P

pozdrawiam

Deathscythe
    Guest

Re: Operacja nietoperz:P

Fajna przygoda...

ziomalka_puma
    Guest

Kiedyś w klatce mojej koleżanki (bloku of course ) był taki mały śliczny nietoperz ale taki kretyn go wziął do faunaboxu żeby poszpanować :/ Gratulacje uratowania nietoperka

Hehe mnie ostatnio mama z krzykiem na podworko zawolala ze pies na cos szczeka poszlem i patrze nietoperek biedny lezy na sloncu i sie meczy chyba byl wykonczony podnioslem go w rekawiczce ogromy pisk wydawal jak go podnosilem obejrzalem czy nie mial ran i zanioslem go do piwnicy polozylem na taczce wlasnie teraz mi przypomnialas poszlem zobaczyc czy jest i go nie ma tam gdzie go kladlem wiec widoncznie w ciemnosciach i wilgoci odzyl i sie gdzies w piwnicy powiesil jak nadejdzie czas niech sobie sam wyfrunie.

Odżył albo zeżarł go jakiś kot...

mam jednego kota ale on go raczej nie zjadl bo nie ruszal go nawet na podworzu a zaden inny kot nie dostanie sie na podworko oprucz mojego bo sa 4 psy i kot samiec ktory tez nie wpusci innych na swoj teren wiec stawaim 99,9% ze odzyl i sobie wisi gdzies w piwnicy

No to luzik :-). Nietoperki to sympatyczne bestie, wczoraj wieczorkiem nade mną, stadko pięciu takich urządzało na łączce małe polowanko. Fajnie wyglądała ta eskadra.

Ostatnio widziałem jakiś program, w któym mówili, że nietoperze nie bardzo potrafią startować do lotu z płaskiego podłoża. Położyli bestię na stole i faktycznie - człapała nieporadnie a o locie nie było mowy. Wystarczyło, że kobietka rzuciła nim w powietrze, i latał jak szalony.
    Tak więc z tym kotem czy innym szczurem wszystko jest możliwe bo małe są szanse, że on sam odleciał...

Hehe, opieka nad zwierzętami czuwa :]
    Ja ostanio wyniosłem jeża z ogródka na pole to jeszcze mam po nim pamiątki na rękach :/

Moja mama jeszcze sie mnie pytała czy ja sie nie bałam wogóle podchodzić (bo okno i balkon bylo zaraz obok sciany na ktorej siedzial nietoperek). A mi nawet do glowy nie przyszlo, ze nietoperz moze mi cos zrobic(no bo co? przecierz we wlosy sie nie wplątują), tylko pierwsza myśl to był niepokój, że wleci za szefe i nie wyjdzie i tam zdechnie, albo ze sie pies rzuci;P

A tak przy okazji, czy on mógł mnie np. ugryźć albo cos?

Uprawnienia umieszczania postów