Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: rodzice

rodzice

czy ktoś wie jak przekonać rodziców żeby mi kupili pajączka??

Re: rodzice

To zależy, o co im dokładnie chodzi. :]

Kup sobie sam.

no właśnie tak zrobiłem tylko jeszcze musze im o tym powiedziec chyba niebędą zadowoleni

Kup i ich olej. Ja tak zrobiłem i mam spokój.... teraz tylko miejsca nie mam.

Co się tam przejmujesz rodzicami, to Twój pająk a nie ich. Powiedz im że nie będą musieli wychodzić z nim na spacery jak Ci się znudzi ;-). Ja tam nigdy nie miałem takich problemów i nigdy też nie ustalałem z rodzicami zakupów zwięrząt które miałem w domu, stawiałem ich po prostu przed faktem dokonanym.

0.5 litra pomoze :P

nori6515
    Guest

Ja dzisiaj sobie kupilem ptasznika i zrobilem metodom Robina kupilem i przyszlem do domu. Rodzice nie mieli wyjscia musieli to zaakceptowac i juz.

Albo fakt dokonany albo pogadaj z nim (ja wybrałem tę drugą opcje i wyszedłem na tym dobrz niby się na początku boczyli ale teraz starsza sama siedzi i je obserwuje, a ojciec karmi blondi) powiedz że masz nowe hobby itp i jako Twoji rodzice nie mogą ograniczać Twoich horyzontów i ogólnie takie eufemizmy mające na celu przekazanie im brutalnej prawdy że tak czy inaczej muszą sie pgodzić z nowym lokatorem ;]

moi sie dlugo nie chcieli zgodzic, w koncu ulegli, kiedys nagle zobaczyli drugiego i sie zdziwili ale po krotkiej wymianie zdan tez ulegli, pozniej przywiozlem z gieldy 5 kolejnych i juz nie komentowali, stracili nadzieje :PPP

Uprawnienia umieszczania postów