Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Ciekawe zwierzaki w Chorwacji

Kretschmer
    Guest

Ciekawe zwierzaki w Chorwacji

Z godzinę wyjeżdżam do chorwacji i chciałbym się szybko dowiedzieć, co mógłbym tam złapać (Chodzi mi o gady, które nie występują w polsce i skorpiony)

Kretschmer
    Guest

Re: Ciekawe zwierzaki w Chorwacji

Spróbuję złapać i przemycić przez granicę skorpiona włoskiego, polnego, gekona tureckiego, jaszczurkę ruinową, ostajnicę nakrapianą i węża czteropasiastego (Ani słowa policji- będą przewożone w ludzkich warunkach. Jak złapię kilka, to może za symboliczne sumki się z wami podzielę) Zaproponujcie jeszcze jakieś zwierzaki - i źle o mnie nie myślcie- chęć posiadania jak największej liczby gatunków jest silniejsza ode mnie;P Poza tym mam wolne terraria

Kretschmer
    Guest

Aha... czy w chorwacji występują jakieś węże z rodzaju Eryx??

Sarenka24
    Guest

no comment

Sarenka24
    Guest

To są przeciez twoje słowa z wątku o grzechotiku:
    "A tak na marginesie... może to trochę głupie z mojej strony, ale ja jakoś nie widzę, żeby okaleczenie zwierzęcia było czymś lepszym od pozbawienia życia zwierzęcia- ja nie widzę powodu, aby życie człowieka było wiele droższe od życia zwierzęcia... wyginięcie lub nawet częściowe wytępienie rodzaju ludzkiego byłoby chyba jednak bardzo korzystne dla natury... człowiek na zbyt wiele sobie pozwala..."
    A to kolejny twój post tez z wątku o grzechotiku:
    „A prowadząc taką politykę wobec natury jak teraz, i tak prędzej, czy później zginie... tyle że razem z nim zginie również natura...”
    Mam tylko jedno pytanie, czy to prowokacja?

sądzę, że co najwyżej (przy odrobinie szczęścia) uda Ci się skorpiona włoskiego złapać...

ale po co?

bardzo trudno bedzie ci zlapac ktorys z tych gatunkow, to tylko wydaje sie takie latwe, chyba ze jedziesz tyam wylacznie w tym celu, poza tym to nie komentuje bo moje stanowisko w tej sprawie bedzie chyba nieco za ostre zebym chcial je tu przedstawiac...

z całego serca życze kontroli na granicy:-/

ja takze ci tego zycze, szkoda wyłapywac zwierzaki z ich naturalnego środowiska. naprawe szkoda

Nie pojmuje co tacy ludzie chcą takimi postami i postępowaniem osiągnąć. No comment!

Uprawnienia umieszczania postów