-
czy silikon moze byc??
Bede sklejal nowiutkie terra, tylko ze do tego chcem uzyc silikonu, moze byc? czy wziasc cos innego ze wzgledu na sklad chemiczny i toksycznosc...
-
Re: czy silikon moze byc??
A jak myslisz czym sa sklejane terraria i akwaria? Własnie silikonem. Tylko uzyj akwarystycznego (bez dodatkow grzybobojczych itp.), a nie sanitarnego.
-
oki postaram sie, bo dostalem wlasnie propozycje otrzymania za darmo terra o wym 20x36x26 (szer, dl ,wys) i tak sadze ze je przyjme zebym sie nie babral w jakies sklejanie , dla ptasznika kedzierzawego w zupelnosci starczy, tak sadze wrazie czego zmienie na wieksze...
-
Powinno wystarczyc.Kupilem sylikon ze sklepu w koleze brazowym i kleilem nim terra i nikomu z podopiecznych sie nie stalo tylko potrzekalem, az wywietrzeje i jest OK
-
no musi wystarczyc to terra, jak nie to tez kupie silikon, ale czarny nie lubie brązu ;]
-
-
teraz wlasnie bede montowal taka nakladke drewniana na terra z podwojna siateczka (wrazie gdyby mial zamiar uciec), pomysly juz mam byle byl material...
-
Najlepszy jest przeźroczysty klej do szkła( w takich tubach jak silikon), gorzej jest z ceną 19zł; mozna nim sklejac dość pokaźnych rozmiarów akwaria i sie nie rozlatują ale zawsze dla pewnosci najlepiej jast wzmocnic szkło kontrukcją metalową. Na sklejenie 500l terra; poszło mi 3 tubki takiego kleju, tylko wiekszosc pod nierównosci gdyż konstrukcja nie miała zbytnio kątów prostych i musiałem sporo podkładać pod szkło (cóż szklarz to moze ze mnie jest ale spawacz narazie chyba nie za dobry).
-
Hehe, ale tak sadze ze kupie silikon bo jest tanszy a po drugie to malutkie terrarium , bede musial tylko poslifowac troszke kanty bo bedzie szyba prosto od szklarza juz pocieta ale nie obrabiana...
-
Nierownosci po spawaniu ramy mozna zeszlifowac na plasko (np. katowka)
Pozdrawiam
NukeIt
Uprawnienia umieszczania postów