Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: szczypawice-zagrozenie czy nie?:D

szczypawice-zagrozenie czy nie?:D

Jak wszystkim wiadomo rozpoczął sięsezon letni:P Wakacje, jezioro, biwaki i te sprawy. I zapewne nie jedna osoba spała kiedyś pod namiotem lub ma tak8ie plany :> I właśnie tu mam pytanie. Bo od wczoraj śpię pod namiotem, ale owijam sięszczelnie śpiworem, zeby żadna szczypawica nie miała szansy wejść mi do śpiworu:>

Gdzieś słyszałam, że szczypawice mogą wejść do ucha i przebić bębenek słuchowy a wtedy może nie byc za ciekawie. Możecie mi powieedziec, czy to prawda , czy kolejny farmazon jaki ktos sobie wymyslil?:>:P Bo juz sama nie wiem:>
    Pytanie moze i smieszne, ale mnie dręczy;P

Re: szczypawice-zagrozenie czy nie?:D

Bajka, tak samo jak z tym ze nietoperze wplątuą sie we włosy itp.

To sie nazywa skorek a nie szczypawica. A to że włazi do uszu do totalna bujda.

thx za odpowiedzi. Włąśnie coś nie chciało mi się wierzyć. A czy te skorki szczypią? Np. w obronie włąsnej albo cos?:P

Atrax Robustus
    Guest

ja tam zawsze skorki lapalem i specjalnie mi nic nie robily. Slysze tez dobrze raczej.

Spoko badz spokojny, ostatnio byłem pod "namiotem" i tak wyszło że jedną noc spałem na hamaku a dwie na łóżku polowym pod gołym niebem Rano byłem sprawny, no moze poza głową

Bądź spokojna za duzo komputera

Nie wejdzie ci do ucha. I nie uszczypnie. Te szczypce nie sluza do szczypania.....

skorek zrobił kolezance dwie dziurki w udzie, ale świadkiem nie byłem i niewiem czy to był skorek czy inne skolopendry:-). Do czego więc słuzą te szczypce? W każdym razie mi nic nigdy niezrobiły, ale jakoś nie darze ich sympatią

A ja jak bylem maly LOL to na to mowilismy Juchocz albo usznik (pewnie pospolity :P) A szczypawice to byly takie chrząszcze co mialy z przodu (na głowie??) kleszcze... Tylko takich juz sie teraz nie spotyka . Aha i nie zapominajmy o tym ze wszystkie czerwone "robaki" wysysaja krew LOL D:

Uprawnienia umieszczania postów