Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: ostrzeżenie!

Mieszany widok

ostrzeżenie!

Chciałam uprzedzić wszystkich ,mających zamiar kupić egzotycznego ptaka,by od razu po jego nabyciu pójśc z nim do weterynarza i kupić lekarstwo zabijające pierwotniaki.Są one dziedziczone ,a nie wszyscy hodowcy leczą swoje ptaki.Wielu z nich interesuje tylko kasa i rozmnażają swoje ptaki,nie zapewniając im odpowiedniej opieki weterynaryjnej.Pierwotniaki atakują naczynia krwionośne,watrobę,śledzionę,oczy ptaka.Ich obecność uwidacznia sie dopiero w wieku 2-3 lat (tak było w przypadku mojego kanarka-oślepł ,gdyż pierwotniaki zaatakowały ciałko szkliste w oku).Moje maleństwo bedzie żyć jeszcze długo,szkoda mi jednak ,że spędzi je w prawie całkowitym mroku(odróżnia tylko światło od ciemności)Na szczęście okazało sie ,że jego watroba i śledziona nie została jeszcze zaatakowana.
    Paskudnym pierwotniakom mówimy NIE!

Digital
    Guest

Re: ostrzeżenie!

Dzieki za ostrzezenie

Szkoda ptaszyny... Swego czasu miałem kanarka, był bardzo oswojony. Do żadnego zwierzaka nie przywiązałem się tak jak do niego, więc wiem co czujesz. Niestety zdechło mu się ze starości.

Pozdrawiam
    Robin

nO LEPIEJ IŚC ODRAZU A WSZCZEGOLNOŚCI JAK SIE KUPI W SKLEPIE ZOOLOGICZNYM TO TRZEBA ISC

Uprawnienia umieszczania postów