-
Re: Z-A-P-R-A-S-Z-A-M-
no wlaśnie ja tesh pozytywnie
-
ale pisz normalnie "tez" a nie jakies "tesh".. malolaty teraz tak "se" pisza i mysla ze sa "cool"..
-
Dark Raptor ależ oczywiście możesz nie lubić hh mi to nie przeszkadza... a teraz porcja tego, czego nie lubię...( w kwestii hh)
1) jak ktoś mnie nie zna, a przez stereotypy, gdy widzi mnie w szerokich gaciach, czapce itp. od razu albo na mnie jedzie, albo chce sie z mną bić (!) bo tesh były takie przypadki.
2) pozerów, bo stwarzają oni mylny obraz polskiego hh, jak i komercyjnych i beznadziejnych squadów z tego samego powodu
Jak mnie to wkurza Ja np. mam kilku kolegów metali i bardzo ich lubie... Jak widze metala czy punka itp. to nie bluzgam na nich z drugiego konca ulicy... Ale wiem że niektórzy pozerzy to robia. Ubiorą sie w worki, zcapke z daszkiem wezmą magnetofon puszcza na maxa i bluzga każdego kto wygląda inaczej jednak to są pozerzy i ludzie prosze nie róbcie stereotypów bo nie każdy taki jest a oni tylko psują opinie hh... :/ Ja tesh czasem kogoś mocno zbluzgam ale tylko wtedy jak on mnie na maxa wkurzy...
Chciałabym żeby wszystkich metalowych pozerów ( nie wiem jak to sie określa :P) i wszystkich pozerów hh i każdego innego rodzaju muzy wysłać gdzieś na bezludna wyspe tam by sobie bluzgali, bili by sie itp. a normalni ludzie ktorzy kochaja dany rodzaj muzy zostali by tutaj, wtedy metale by sie nie czepiali hh i odwrotnie... Ja nie mam nic do metalu, popu, techno ( no może troszke do techno bo moje ucho wiednie gdy slyszy ta muzyke) i jeśli oni nie maja nic do mnie to wporzo ...
P.S.: Ja tehs nienawidze policji ale nie dlatego, że słucham hh i tak wypada czy coś 0_o ale dlatego że sie mnie czepiaja bo widza że mam szerokie spodnie i wogole i ide z jakaś wieksza grupą jesteśmy cicho to sie czepiaja że jestesmy za glośno itp. Kiedyś bylam na koncercie hh to paly mnie 3 razy sprawdzali czy nie mam trawki a jak jakieś dziewczyny się ubrały w szpile i spodniczki to najwyżesz kazali pokazac plecak...
A poza tym nie musze nikomu przypominac tych przypadków ktore byly w mediach ...
Ok koncze pisac te moje wypociny :P Sorry jak to sie nie trzyma kupy i s a bledy itp. ale dopiero wstalam z lożka i jestem bardzo śpiaca :P
-
bo jak takie malolaty chodza na koncert to sie nie dziw ze paly Cie sprawdzaja.. hehehe
-
właśnie, troche polskości :] A co do dyskusji, zgodze sie z Dark Raptor i Szymonem, (no oprócz tej Czętochowy ) No i nie wszyscy "ci co słuchają hh" zaraz szukają bójek, mam mase qmpli metali tylko ze my chyba znamy sie od dziecka, i pozniej jak sie style muzyczne rozbiegly to nikomu to nie przeszkadzało.
-
Ehhh... niestety wiekszosc ludzi ma bardzo mylne zdanie o hiphopie, powtarza stereotypy i komentuje te muzyke znajnac jedynie popularny shit puszczany najczesciej w radiu i w tv, ktory malo ma z hh wspolnego.
Zacznijmy od wartości samej muzyki, wartosci przekazu jaki niesie. Nie zgodze sie z tym ze hh to glownie nawijanka o bloku, ławce, blantach, dziwkach, chlaniu itp. Jest naprawde duza czesc zespolow ktore w swoich tekstach proboja cos sluchacza przekazac, cos madrego i wartosciowego (przyklady moge podac na prosbe). Nie uwazam tez ze hh jest monotonny. Tak twierdza osoby ktore slysza tylko to co im w mediach pokaza... Jezel by troche pogrzebac w wykonawcach mozna zauwazyc duza roznorodnosc bitow i tekstow.
Natomiast jezeli chodzi o zachowanie tzw hiphopowcow.. Ludzie, przeciez nie kazdy kto slucha tej muzyki nosi szerokie spodnie i czapeczke.. Ja ubieram sie bardzo normalnie a slucham hh juz od bardzo dawna A tym bardziej nie wywoluje u mnie jakiejs agresji widok typowego metalowca czy punka. Co do agresji - jak juz ktos z przedmowcow madrze powiedzial to najczesciej drechy przerobione na 'skejtów' bo to modne.. A drechy jak to drechy, widza kogos inaczej ubranego i juz by go nawalac chcieli.
To nie wszystko co mam do powiedzenia ale nie chce mi sie juz dalej pisac :P
Mam tez prosbe.. Jezeli juz najezdzacie na hh przedstawiajcie swoje argumenty... Zdania typu "Błeeeeeeeee :/", "Fuj", "Beznadziejne jak wszystko co jest związane z hh" tylko udawdaniaja niewiedze i ograniczenie autorow.
-
nic dodać nic ująć
-
no jak juz nie masz sie czego przyczepić to sie czepiasz takich rzeczy :/ boSHe...
-
wielka prośba.. podaj tych wykonawców. chciałbym wreszcie usłyszeć wartościowy hip hop
-
Prosze bardzo:
Fenomen, 52 Dębiec, nieistniejąca już Paktofonika, WWO, O.S.T.R, Flexxip
jest tego duuuzo, wymienilem tylko kilka ktore mi na mysl przyszly. Nie kazdy kawalek tych wykonawcow niesie przekaz, ale sluchajac ich plyt na bank cos znajdziesz
Uprawnienia umieszczania postów