-
Re: Z-A-P-R-A-S-Z-A-M-
tutaj powinien znajdowac sie post kierowany do stopy ale iż niechce dostać bana to nic w nim nie napisze , JOŁ dla bezmózgiej czesci h-h owców ELo ziomy palcie blanty i pilnujce swoich klatek schodowych
PS mozecie sie czasami przejsc do parku, pochodzić po osiedlu etc, nikt wam klatki schodowej nie ukradnie... jeszcze raz JOŁ
-
stopa to niema sensu, ja tez niemoge juz wytrzymac ciągłego najezdzania na hh, ale trudno. Wolą słuchać metalu, zjadac nietoperze czy gwałcic kozy-prosze bardzo ja zostane przy swoim "Yo", szerokich spodniach i "prawdziwym życiu wśród bloków"
Dodatkowo bede palił blanty, pilnował klatki, i parku też(zainstaluje kamery). JOŁ dla metalowych chłopców Pozdro 600.
-
-
Msk to, co tutaj piszesz jest śmieszne i żałosne... Fenomen nagral piosenke (jush starą ale nadal aktualną) pt. "Sensacja" i nawet jeśli nie lubisz hh to radzę ci ją ściągnąć i przesłuchać kilka razy... Chcesz zabłysnąć na forum takimi żałosnymi textami o hh? W wieku 8 lat dostałam 1-szą płytę hh. wtedy jeszcze nie był on tak komercyjny. Słucham (prawdziwego) hiphopu do dzisiaj i musze ci powiedzieć, że 3 razy z rzędu zostałam szkolnym mistrzem ortografii :/ Na koniec roku dostałam nagrodę burmistrza i statuetkę. Skoro śłucham hh to powinnam chyba nie przejść do nastepnej klasy nie sądzisz? A skonczyłam szkołę z b. dobrymi wynikami...Tak, mam 13 lat. I co z tego? Mogłabym przecież ukryć swój wiek, bo zaraz pewnie napiszecie, że jestem gówniarą itp. Ale nie zrobie tego. Myślę, że mój poziom intelektualny jest dużo wyższych od niektórych obecnych tutaj starszych osób... Swoją drogą też jestem troche wkurzona np. na Jeden Osiem L... Ich muzyka jest puszczana w radiu itp. Są komercyjni jak pop :/ Przez to niektórzy mogą mieć mylne pojęcie na temt hiphopu. Jeden Osiem L to hiphopolo proszę nie mylić pojęć. Msk co do jednego się z tobą zgodzę- texty są o prawdziwym życiu. I dobrze.
Daje ci ten text. Oni to najlepiej wytłumaczyli Zastanów się nad tym.
[Żółf]
Ty posłuchaj, po co gadasz na temat rapu?
Nic o nim nie wiesz, po co robisz całą wielką sensację, wielkie halo, co?
Posłuchaj, usiądź, zastanów się i dopiero coś powiedź
(dobra startujemy)
Ref: Ty robisz sensację, a ja rap w miasto puszczam
Bo w tym jest dusza, rap, rap w miasto puszczam x2
[Ekonom]
Ci co nie znają się wcale najwięcej mówią o tym zawsze
O całej tej muzyce, o tym, że siedze na ławce
Robią z MC narkomanów, bo ktoś lubi palić trawkę
Sam już nie wiem co widzę, gdy na was patrzę debile
Krytykujesz mą muzykę, choć słyszałeś ją przez chwilę
Nie rozumiesz co mówię bo metafory są zawiłe?
Popatrz mówisz o nas margines, sam jesteś idiota
Każdy zdrowy chłopak pisze o tym co na codzień widzi
Flota, bieta, martwi, żywi, zakłamani i prawdziwi
Czy nas za to nie nawidzisz, że mówimy prawdę całą?
O tym, że każdy dzisiaj hajsu ma za mało
Może za to, że nie którzy z nas się uczą i pracują
Są naprawdę normalni, jednak jakoś nie pasują
Bzdury, nie rób sensacji z hip-hopowej kultury
Nie jesteś pierwszym, który patrzy z góry i widzi chmury
Niestety patrząc pod nogi całe życie jest ślepy
A może nie ty dajesz pomysły na takie programy
Zobacz "Rower błażeja" pytali jak się witamy
Takie barany jak ty mają najwięcej do gadania
My robimy swoje, ty chociaż nie rób zamieszania
Ref.
[Żółf]
Słyszałeś już Fenomen, ale nie wiesz co cie czeka
Teraz czekasz, chwilę poczekaj, zamknij pysk bo czas ucieka
Następna płyta od poprzedniej lepsza o deka
Lub o więcej, tego właśnie chce w górze ręce
Na koncercie ludzi coraz więcej i przy hi-fi
To satysfakcji daj mi (daj mi)
Swoje miejsce zajmij, najpierw głową rusz
Potem co masz mówić mów
Tysiące głów poruszane w rytm bitu i słów
Bez kitu, ty tam sam, a my tu razem
Po wiesz, że tak nie jest, nie tym razem, nie tym razem (nie tym)
Słowa z królestwa, więcej nie wycinane z gazety
One dają po uszach, wiesz czemu cię to rusza
Bo słuchasz Fenomenu, w tym jest dusza
Rap w miasto puszczam (w tym jest dusza)
Rap w miasto puszczam
Ref.
[Ziaja]
Słyszysz to Fenomen, więc napewno cie to ruszy
Nadstaw uszy i posłuchaj co płynie z tych duszy trzech
Weź głęboki wdech, bo każde słowo kruszy
Każdy rym ogłuszy tych, którzy lubią
Komentować, krytykować, choć w temacie się gubią
O rapie dziwne rzeczy mówią, że jest taki, a nie inny
Czy jesteśmy winni za to, każdy mówi to w co wierzy
O tym co na sercu leży, że zajawke swoją szerzy
Ty tymczasem mówisz, że to jest zły przykład dla młodzieży
Więc nich bit uderzy głośniej i zagłuszy twoje słowa
Nie masz pojęcia czym jest kultura hip-hopowa
Każda głowa w tym samym rytmie się porusza
W tym jest dusza rap warszawski rap w miasto puszczam
I cały sęk w tym, teraz do wszystkich pań chętnych
Zapraszam na scene, zatańczcie z Fenomenem
I powtórzmy razem hasło rap, rap puszczam w miasto
P.S..: Text ściągnełam ze strony www.pipol.pl bo nie chciało mi się pisać żeby później nie było niedomówień
-
neo 2 twojej wypowiedzi nie komentuje bo jest żałosna , natomiast ty ziomalka puma słuchaj kiedys słuchałem hh gdzieś 3 lata temu była wtedy inna muzyka i wtedy mi sie to podbało , teraz hh jest na dużo niższym poziomie magik zawczasu sie zorientował co sie swięci i...... Teraz większosc głupków w szerokich gaciach nie potrafiła by wymienić kilku dobrych zespołów z przed kilku lat a możliwe ze siegają pamieci apierwsze komercyjne nagrania peji nic pozatym już nielubie hh i tyle a to co teraz wszystkie szerokogacie pajace sobą reprezentują wywołuje u mnie odruch wymiotny
-
-
Nie bede komentowal wypowiadajacych sie ludzi popierajacych hh w tym watku, bo sie z nimi nie zgadzam....
Chcialbym tylko powiedziec plytkiemu msk i obcemu[celowo z malej], ze HIP-HOP nie rowna sie szerokie spodnie, pilnowanie klatki etc....
JAk bys byl taki madry za jakiego sie uwazasz to wiedzialbys, ze hh nie ogranicza sie do tego co aktualnie sie pojawia w mediach...jest wiele osob, ktore robia to od wielu lat, a nie maja na koncie zadnej plyty....poza tym jest wiele rodzajow hh...nie bede sie juz rozpisywal, bo to faktycznie nie ma sensu....
-
z małej litery mozesz sobie pisac swoje nazwisko stopa
-
To były przenośnie i sam sie z nimi nie do konca zgadzam:P. Ja z kawałków lecących w TV i innych mediach nie słucham prawie nic. Wole starsze kawałki i to nietylko polskie(Masta ace, Run DMC, Bistie boys, 2pac itp.) Z polskich to Kaliber, Proceente, Molesta, Vienio i Pelson. Polski Hip-Hop nie stoi wcale na złym poziomie choć kiedys było lepiej.
Aha żeby była jasność niemam nic do ludzi słuchających metalu jesli nie naskakują na inne style, nie jaram blantow i nie przesiaduje na klatkach.
-
kiedyś było lepiej ale magik wiedział co sie szykuje i sami wiecie...
Uprawnienia umieszczania postów