-
Re: Wasza ulubiona kuchnia i potrawa
A ja lubie prawie wszystko co da sie zjeść oprócz ryb słodkowodnych i tłustych rzeczy. Ale najbardizej kuchnia meksykańska(jak sam gotuje), włoska i azjatycka.
Lubie też ekperymenty np. Spaghetti meksykańskie albo słodko-kwaśnie burrito, zalezy na co mam ochote to gotuje.
-
Dobre te mączniaki?? daj przepis to zaraz spróbuje :]
Pierogi ruskie tez dobre, kurde jakbym miał wymienic co lubie to byscie do jutra czytali
-
uwielbiam chinszczyzne, indyjskie jedzenie, ślimaki, krewetki, makarony (tonami moge jeśc), barszcz z uszkami i wszelkie slodycze oprocz lukrecji
-
Przede wszystkim chińszczyzna i japońszczyzna - ogólnie to co powinno się spożywać pałeczkami. Białe mięso i dużo warzyw. Do tego dochodzą makarony. Co do gotowania, najlepiej wychodzi mi właśnie chińszczyzna.
Pozdrawiam
Robin
-
Większość dań mięsnych i pikantnych (np. taki ryż po meksykańsku). Nie lubię 2 rzeczy: "słodkich obiadów": np. naleśniki z serem, pierogi z owocami, itp. oraz karpika na Wigilię (z Wigilii ubóstwiam natomiast pierogi z kapustą i grzybami - mniam!!)... Ale rybki w sosie pomidorowym zawsze wchłonę!! LOL!! )
Aha!! Szarlotki też nie lubim!! Łee.. )
P.S. Fajny temat.. O tym co lubię!! ;>>
-
Włoska-makarony we wszelkiej postaci, pizza, wszelkie desery. Całe włochy są smaczne:-) stagiatelli i inne capriciossy, wszystkie odłamy włoskiej kuchni przypadają mi do gustu
-
Neo2:
Mączniaki są bardzo dobre,smakują jak chipsy solone,tylko że bardziej kruche.Rozpuść masełko na patelni,wrzuć garść mączniaków i posól.Smaż przez niecałą minutę,aż zrobią się brązowe.Palce lizać!!!
-
Stanowczo kuchnia śródziemnomorska... owoce morza, makarony, sałatki, wina...
Lubię też azjatycką - świetne są niektóre dania tybetańskie (momo, thukpa), wszelkiego rodzaju curry ze Sri Lanki oraz kuchnia tajska...
Co do meksykańskiej nie jest zła, chociaż to co je sie w Meksyku niezbyt przypomina nasze wariacje na temat...
-
-
mają zupełnie inną mąkę... próbowałem kiedyś zrobic coś podobnego z naszej mąki kukurydzianej, ale szczerze mówiąc sie nie umywało....
Uprawnienia umieszczania postów