Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Wasza ulubiona kuchnia i potrawa

Re: Wasza ulubiona kuchnia i potrawa

A ja lubie prawie wszystko co da sie zjeść oprócz ryb słodkowodnych i tłustych rzeczy. Ale najbardizej kuchnia meksykańska(jak sam gotuje), włoska i azjatycka.
    Lubie też ekperymenty np. Spaghetti meksykańskie albo słodko-kwaśnie burrito, zalezy na co mam ochote to gotuje.

Dobre te mączniaki?? daj przepis to zaraz spróbuje :]
    Pierogi ruskie tez dobre, kurde jakbym miał wymienic co lubie to byscie do jutra czytali

uwielbiam chinszczyzne, indyjskie jedzenie, ślimaki, krewetki, makarony (tonami moge jeśc), barszcz z uszkami i wszelkie slodycze oprocz lukrecji

Przede wszystkim chińszczyzna i japońszczyzna - ogólnie to co powinno się spożywać pałeczkami. Białe mięso i dużo warzyw. Do tego dochodzą makarony. Co do gotowania, najlepiej wychodzi mi właśnie chińszczyzna.

Pozdrawiam
    Robin

ponczos
    Guest

Większość dań mięsnych i pikantnych (np. taki ryż po meksykańsku). Nie lubię 2 rzeczy: "słodkich obiadów": np. naleśniki z serem, pierogi z owocami, itp. oraz karpika na Wigilię (z Wigilii ubóstwiam natomiast pierogi z kapustą i grzybami - mniam!!)... Ale rybki w sosie pomidorowym zawsze wchłonę!! LOL!! )

Aha!! Szarlotki też nie lubim!! Łee.. )

P.S. Fajny temat.. O tym co lubię!! ;>>

Włoska-makarony we wszelkiej postaci, pizza, wszelkie desery. Całe włochy są smaczne:-) stagiatelli i inne capriciossy, wszystkie odłamy włoskiej kuchni przypadają mi do gustu

Neo2:
    Mączniaki są bardzo dobre,smakują jak chipsy solone,tylko że bardziej kruche.Rozpuść masełko na patelni,wrzuć garść mączniaków i posól.Smaż przez niecałą minutę,aż zrobią się brązowe.Palce lizać!!!

Stanowczo kuchnia śródziemnomorska... owoce morza, makarony, sałatki, wina...
    Lubię też azjatycką - świetne są niektóre dania tybetańskie (momo, thukpa), wszelkiego rodzaju curry ze Sri Lanki oraz kuchnia tajska...
    Co do meksykańskiej nie jest zła, chociaż to co je sie w Meksyku niezbyt przypomina nasze wariacje na temat...

xol
    Guest

mantid napisał(a):

> Co do meksykańskiej nie jest zła, chociaż to co je sie w
    > Meksyku niezbyt przypomina nasze wariacje na temat...
    >
    Właśnie Ale trudno się dziwić - nie te składniki, nie ta "technologia produkcji"... Oddałabym wszystkie oszczędności za prawdziwą tortillę, taką jakie się robi ręcznie na wsiach meksykańskich... Ktoś może nazwać to snobizmem, ja bym to nazwała nostalgią )))

mają zupełnie inną mąkę... próbowałem kiedyś zrobic coś podobnego z naszej mąki kukurydzianej, ale szczerze mówiąc sie nie umywało....

Uprawnienia umieszczania postów