Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Wasza ulubiona kuchnia i potrawa

Wasza ulubiona kuchnia i potrawa

Zainspirowal mnie w pewien sposob post ziomalki_pumy....
    Jaka jest wasza ulubiona kuchnia i potrawa??
    Moja to kuchnia meksykanska a z potraw najbardziej lubie burrito i tamales..Pozdro

Re: Wasza ulubiona kuchnia i potrawa

Mexykańska, kuchnie dalekiego wschodu, Węgry, Włochy....
    Nie mam ulubionej.
    Dziś właśnie robiłem pyszneeego tatarskiego pieroga - dokałdnie takiego jak robił Makłowicz niedawno w swoim programie.. pychota...

Ja kocham kuchanie orientalna, moja ulubiona...
    tureckie dania tez sa pyszne uwielbiam lachmagun ( zcy jak to sie pisze :] ).

ziomalka_puma
    Guest

Hehe miło mi że moje wypociny były dla kogoś inspiracją A jeśli chodzi o pytanie to ja lubie zdrowe sałatki, owoce ale nie pogardze też frytkami czy pizzą z super-extra serem z pizzy hut

Ramm. Bylem pare razy w Turcji i maja tam taka ostra zupe z soczewicy nazywa sie "merżimek" jest odlotowa)

Ja mam dużo ulubionych dań.
    Szczególnie lubie kluski+rolada+modra kapusta
    oraz żur śląski

hehe najlepsza jest kuchnia amerykańska- hot dogi, hamburgery, pizza(to bardziej włoskie) itp.

xol
    Guest

Japońska na pierwszym miejscu! Na drugim włoska. Byłaby meksykańska ex aequo na pierwszym, ale tylko prawdziwa tj. tak jak gotują w Meksyku, a nie w knajpach "meksykańskich" w Polsce.

Pierogi ruskie,polędwiczki smażone,bigos,makaron z białym serem i z cukrem,kopytka.
    Z egzotycznej kuchni-azjatycka-kurczak w sosie sł.-kwaś.,kurczak w cieście podwójnie smażony,z ryżem.
    No i jeszcze żabie udka.

A propos egzotycznego żarcia to w tamte wakacje zjedliśmy z kumplem kilkadziesiąt mączniaków smażonych.

PaWeL^
    Guest

czesc

ja tam najbardziej lubie "leczo" w sumie to jestem wybredny w jedzeniu nie lubie: grzybów, serow, zup, niektorych ryb i in. - fajny schiz ? a poszedlem do gastronomika :d

Uprawnienia umieszczania postów