-
Wasza ulubiona kuchnia i potrawa
Zainspirowal mnie w pewien sposob post ziomalki_pumy....
Jaka jest wasza ulubiona kuchnia i potrawa??
Moja to kuchnia meksykanska a z potraw najbardziej lubie burrito i tamales..Pozdro
-
Re: Wasza ulubiona kuchnia i potrawa
Mexykańska, kuchnie dalekiego wschodu, Węgry, Włochy....
Nie mam ulubionej.
Dziś właśnie robiłem pyszneeego tatarskiego pieroga - dokałdnie takiego jak robił Makłowicz niedawno w swoim programie.. pychota...
-
Ja kocham kuchanie orientalna, moja ulubiona...
tureckie dania tez sa pyszne uwielbiam lachmagun ( zcy jak to sie pisze :] ).
-
Hehe miło mi że moje wypociny były dla kogoś inspiracją A jeśli chodzi o pytanie to ja lubie zdrowe sałatki, owoce ale nie pogardze też frytkami czy pizzą z super-extra serem z pizzy hut
-
Ramm. Bylem pare razy w Turcji i maja tam taka ostra zupe z soczewicy nazywa sie "merżimek" jest odlotowa)
-
Ja mam dużo ulubionych dań.
Szczególnie lubie kluski+rolada+modra kapusta
oraz żur śląski
-
hehe najlepsza jest kuchnia amerykańska- hot dogi, hamburgery, pizza(to bardziej włoskie) itp.
-
Japońska na pierwszym miejscu! Na drugim włoska. Byłaby meksykańska ex aequo na pierwszym, ale tylko prawdziwa tj. tak jak gotują w Meksyku, a nie w knajpach "meksykańskich" w Polsce.
-
Pierogi ruskie,polędwiczki smażone,bigos,makaron z białym serem i z cukrem,kopytka.
Z egzotycznej kuchni-azjatycka-kurczak w sosie sł.-kwaś.,kurczak w cieście podwójnie smażony,z ryżem.
No i jeszcze żabie udka.
A propos egzotycznego żarcia to w tamte wakacje zjedliśmy z kumplem kilkadziesiąt mączniaków smażonych.
-
czesc
ja tam najbardziej lubie "leczo" w sumie to jestem wybredny w jedzeniu nie lubie: grzybów, serow, zup, niektorych ryb i in. - fajny schiz ? a poszedlem do gastronomika :d
Uprawnienia umieszczania postów