Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Co się tu narobiło?

Dark Raptor
    Guest

Co się tu narobiło?

Wyjechałem na dwa tygodnie (tylko lub aż). Ciężka praca, 0% odpoczynku (prawie), 0% internetu. Wracam, zadowolony, że znów pojawię się na forum (ale zachowam dla Was trochę litości Przeglądam wpierw pocztę - sorry dla wszystkich czekających na moją odpowiedź ... a potem wrzucam sobie forum. Zastanawiałem się czy przeglądać stare posty, ale pokusa była silniejsza. I co? ...i cholera mnie wzięła. Praktycznie wszyscy żrą się ze wszystkimi (oczywiście generalizuję - sorry) i dotego prawie o wszystko. Pomijam już tu spory o giełdę, stoliki, głupie jaja Banzai, potyczki o fotki, serwisy, bany itp. itd. Wiem, że konflikty trafiały się tu często, ale taka porcja w tak krótkim czasie (i jeszcze podlata taką ilością wulgaryzmów) jest, delikatnie mówiąc, zupełnie niestrawna. Nagminne wykorzystywanie forum do załatwiania swoich prywatnych spraw, serwowanie wszystkim prywatnych korespondencji, wylewanie na siebie kubłów pomyj, wybiórcze (prawdopodobnie) kasowanie postów to już przesada. Sorry, ale nie wiem co się tu dzieje i wolę nie wiedzieć... dostaję problemów gastrycznych jak próbuję objąć to wszystko jakąś zasadą. Szkoda, że zrobiła się tu tak niezdrowa atmosfera. Czy Was to nie wkurza? A może ma ktoś pomysł jak to uregulować (co jest raczej niemożliwe, znając naturę ludzką).

Ku przestrodze...

Re: Co się tu narobiło?

hehe, współczuje Ci. Tyle postów do nadrobienia to jest nie lada wyczyn. Mi na bierząco nie chce sie tego wszystkiego już śledzić.
    Troche bajzlu sie narobiło, ale tez nie bez przyczyny. Poprostu w krótkim przedziale czasowym nawarstwiło sie troche sporów.
    Dla mnie PMajdan mógł to załatwić w nieco inny sposób. To, że ktoś przywłaszczył sobie jego zdjęcia to jest tylko i wyłącznie jego prywatna sprawa i wcale nie musiał afiszowac sie na forum.
    Banzai, jak ostatni jednokomórkowiec, zaaplikował nam dawke 'humoru'. Jednak okazało sie to być czarnym humorem, stąd ta wojna. Może już nie o samą rozmowe chodzi, ale o sam fakt, że ujawnił prywatną korespondencje, na co vorax oczywiście sie wściekną. Ale co? Dziwisz mu sie? Bo ja nie. I teraz szanowny towarzysz banzai walczy, tylko nie wiem o co, i on sam chyba też do końca nie wie.
    A sprawa dejota jest już troche bardziej skomplikowana. Chciałbym żeby pepre w końcu napisał jakiś konkretny text, w którym by wszystko po kolei uzasadnił i wytłumaczył, bo w przeciwnym wypadku będzie sie to wszystko ciągło jak flaki z olejem. Osobiście do piotrka nic nie mam, ale niestety z tego co on pisał, i z tego co pisali ludzie na forum, można wnioskować że Dejot był dla niego poprostu niewygodny. Mam nadzieje że wyjaśni sie to w niedalekiej przyszłości, bo taka atmosfera jest naprawde nie za ciekawa.

nic dodać nic ująć

fremd
    Guest

a co my mozemy zrobic?

paranoja.......

na tej stronie jest zalogowanych 3,500 tyś użytkowników i przynajmniej trzeba było by wywalić 1/3 żeby był spokój. Od kiedy ten serwis zaczyna się robić bardziej ogólnodostępny i popularny tym większa się robi dzicz.

Też mi się to niepodoba, ale niemam pomysłu jak temu zaradzić. można by zrobić koilejne forum(i tak ich za duzo!) pt. "Kłutnie" i tzm były by przenoszone wszystkie kłutnie, spory i inne posty uwłaczające terrarystom. Jak już napisałeś każdy jedzie każdemu i o wszystko. tylko czemu?
    kiedyś było miło, każdy każdemu pomagał a teraz strach cokolwiek napisać, bo zaraz znajdzie się jakiś "nowy", który będzie chciał "zaistnieć".

zgadzam sie z tobą Fox. Nowi robią najwięcej zamieszania wokół siebie (np. banzai)
    Tacy ludzie powinni mieć ograniczony dostęp do forum.

dejot był dla mnie bardzo niewygodny. kazdego ranka musialem sie budzic i sledzic wszystkie jego posty, po czym połowe edytowac iw ycinać bluzgi, a reszte kasowac.

dejot, w sporze z rafnoe, juz wtedy powinien dostac bana bo w przeciwienstwie do rafnoe, on wszystkim ubliżał, wyzywał, cwaniakował, niestety wtedy akurat nooka nie było. nazwijmy to bombę z opoznionym zapalnikiem. gdyby tego bylo mało na priv gdy mu zwracałem uwage to mnie zbluzgał (hehe, skoro tak smialo admina zbluzgal, to podejrzewam ze i z innymi sobie tak poczynał). Pozatym wprowadza ludzi w błąd, czego niestety nie da mu sie wytłumaczyc, namawiajac do przemytu z czech, a jak kogos złapia, to co powiedzą? dejot powiedzial ze wolno?;/ ;/
    ja go ostrzegałem, ze jak sie nie uspokoi to dostanie bana, a on dalej cwaniakowal;/

Dark Raptor
    Guest

yh... coś czuję, że chyba ten post ponownie stanie się polem walki...

W każdym razie nie takie był mój zamiar.

Sprawa przywozu zwierzat do czech ejst tutaj http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=2905&t=2905
    i mysle ze dejot w niczym tam nie sklamal , zreszta kazdy moze przeczytac , a niektorym ludziom (czyt. sprzedawcom tutaj) nie ejst na reke zeby ludzie przywozili sobie cos z czech tlyko chca zeby kupwoac u nas - oto powod dlaczego Dejot dostal bana , bo z tego co wiem to nie bluzgał na forum i nie wyzywal tak jak niektórzy

Uprawnienia umieszczania postów