Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: jak zrobić ścianki w terra?

ufo85
    Guest

jak zrobić ścianki w terra?

jak mam zrobić ścianki w terra wyglądające jak skałki czy coś podobnego? Ktoś pisał, że na styropian nałożyć piankę i na to np. kamyczki, ale jaką piankę i w ogóle jak to mam zrobić?

Atrax_Rabbit
    Guest

Re: jak zrobić ścianki w terra?

Dobrym produktem do robienia scianek w terra jest np.
    KOREK- rzezbi sie w nim latwo np. widelcem robiac wglebienia, lub fajnie wygladaja kamyki w zaprawie murarskiej. Trzeba uwazac poniewaz pod duzym ciezarem odkleja sie zaprawa i troszke odrywa sie od szyby wtedy naleza ja delikatnie oderwac i przykleic na sylikonie i jest GIT.

Witam

Tu masz fotke terra robionego ze styropianu, pianki i kamyczkow.

Witam!

Ja używam kleju do glazury, np. Ceresit ....
    Uważam, że to rewelacyjne tworzywo, bardzo wytrzymałe, świetnie się modeluje.
    Można dodać pigment [dla zmiany koloru] oraz wkomponować co tylko chcesz..komienie, żwir itd.....klej do glazury jest wodoszczelny, więc nie ciągnie wody.

pzdr.Skibi

Trunks
    Guest

ja mam zamiar w najbiższym czasie kupic kamienie piaskowca i ponaklejać je na sylikon do szyby, a szpary wypełnie atlasem z pigmentem, właśnie, jaki pigment najlepiej pasuje do takich berzowych kamini piaskowca?

proponuje kupić styropian o grubości conajmniej 5cm, za pomocą np. świeczki powytapiaćw nim różne połki, kształty itp a następnie pokryć go klejem do glazury(Np Atlas) i posypać piaskiem. Ja właśnoie w ten sposob robilem swoje terrarium i całkiem nieźle wyszło.

Powodzienia

Uprawnienia umieszczania postów