Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94

Wątek: dres spoko jest ;)

Digital
    Guest

Re: Do xKubax

:P. I jescze jedno : chyba pomysliłeś tutaj dwie różne żeczy ! Stadion zniszczyli hooligani ze tak powiem a nie dresy Bo znam prawie wszystkich ktorzy robili ze stadionu pobojowisko i na codzien ubierają sie w dzinsy,sztruksy itp !

Re: Do xKubax

no masz racje , zgadzam sie ... ale to nie zmienia takze tego ze dresy sa bardzo popularne wsrod hoolinagow:P - tak samo moznesz znalezc ćpuna ktory chodzi ubrany w marynarke a nie z irokezem na glowie z podkrazonymi oczami

ponczos
    Guest

Re: dres spoko jest ;)

Więc po co "cały czas otaczasz się takimi ludźmi"?? Chcesz im dać trochę tej brakującej miłości??

ponczos
    Guest

1. Przeczytałem dokładnie już wcześniej i nigdzie nie wspomniałeś że mówisz o ludziach którzy noszą TYLKO I WYŁĄCZNIE dres.

2. Więc w czym problem?? Już napisałem ale specjalnie dla Ciebie powtórzę: "gdybyście np. zobaczyli osobę w dresie to jaka była by wasza reakcja?? Nie wierzę że postanowilibyście porozmawiać z tą osobą i sprawdzić czy ma choć trochę w głowie tylko od razu została by przez Was skreślona i zaszufladkowana."

3. Przyznaję - Moja kultura języka czasem pozostawia wiele do życzenia, ale co się dziwić?? Przecież mam dres...

ponczos
    Guest

Więc po co na nią odpowiadasz skoro masz ją w głębokim poważaniu?? Nielogiczne.

ziomalka_puma
    Guest

A co wy sie tak przyczepiliście tych dresów? Przecież poziom inteligencji i zachowanie nie zależy od ubioru :/ Nie wszystkie dresy są "porządnymi obywatelami (:P) " ale też nie są nimi wszystkie metale, skate itp., itd. Nie wiem co to za śmieszny pogląd że dresy są "żli" a "normalni ludzie" (inni niż dresy) dobrzy... Nie rozumiem tego! Teraz pewnie będe zjechana od razu że mam inne zdanie i jestem gówniara , po co się wypowiadam itp. ale poprostu musialam to napisac jak czytam coś takiego... Nastepny twój temat będzie: Metale-sataniści albo skate-alkoholicy ... No comment...

No skonczyłam teraz możecie po mnie jechać ...

Ja sie spotkałem z poglądem że sk8ci nałogowo palą zielsko. Ze są alkocholikami nie słyszałem nigdy :P

występuje u Ciebie konflikt racji. Najpierw uważasz że dres nie koniecznie jest do bani, a teraz (cytat):'Moja kultura języka czasem pozostawia wiele do życzenia, ale co się dziwić?? Przecież mam dres...'

Wytłumacz mi, dlaczego inni wiedzą, że chodzi o tych typowych dresów z osiedla, tylko Ty jeden jakoś nie? Czyżby dlatego że nosisz dres? Wielce prawdopodobne.

Wszędzie mówi sie o dresach.
    Marcin Wrona, 'pod napięciem' ostatnio też poruszał ten temat.
    Wszyscy zastanawiamy sie dlaczego jest taki a nie inny stereotyp dresa (dla kolegi ponczosa wytłumacze, żeby nie bylo niedomówień, że stereotyp dresa jest dalece negatywny). Niestety, gdziekolwiek cokolwiek sie stanie, ktoś kogoś pobije, okradnie, zwyzywa czy będzie komuś groził z regóły jest to dres. Osobiście nie słyszałem o jakiś chłopaczkach z pierwszego lepszego osiedla, ubranych w garnitury i zagrażających przechodnią.
    Nie mówie że nie ma wyjątków. Wiadomo, są. Są ludzie, którzy noszą dres bo jest wygodny (nie każdy musi lubieć jeansy czy sztruksy). Tyle że teraz nawet tacy ludzie nie pokazują sie w dresie na ulicy, żeby nie zostać odebranym negatywnie przez społeczeństwo.
    Młodzież jeszcze jako tako może tolerować tą subkulture. Są i już.
    Jednak reakcje osób dorosłych są diametralnie różne. Na widok dresa osoby starsze od nas (czyli poprostu nasi rodzice, wujkowie, ciotki itd) robią bardzo niesmaczną mine. Ja sie im nie dziwie. Już pomijając fakt, że dres budzi we mnie niepozytywne odczucia, jest on poprostu nieestetyczny :/
    Dlaczego nie widać dresów w urzędach, hotelach, restauracjach? Dlaczego w takich miejscach spotyka sie ludzi 'normalnie' ubranych? Proste. Dlatego że trzeba mieć jako taką prezencje. Ubierając sie w dres i wybierając sie do w/w miejsc (szczególnie restauracje) jesteśmy narażeni na nienależyte traktowanie z wyproszeniem włącznie.

Mógłbym jeszcze tego tutaj troche napisać, ale nie chce mi sie, bo itak jeżeli ktoś ma inne zdanie na ten temat nie przekonam.
    Pozostaje mieć nadzieje, że syndrom dresa przestanie sie rozprzestrzeniać.

Digital
    Guest

Ja bym prosił jesli jest to mozliwe o zamkniecie tego tematu poniewaz do niczego on nie prowadzi a jednynie moze wywołać konflikty miedzy nami terrarystami A przecierz wszyscy terrarysci to jedna rodzina ! heh :P KONIEC

Po co konflikty odrazu, jeśli jesteś normalnym człowiekiem z którym mozna pogadac albo sie zabawic to ch** mnie obchodzi czy nosisz dres czy dzinsy czy co tam innego.

Uprawnienia umieszczania postów