-
Re: Children Of Bodom
HONOR znam i slucham. Wlasciwie ich teksty niosa w sobie nienawisc, ale w przeciwienstwie do innych niektorych kapel, ich teksty sa bardzo ideologiczne.
Powinienes takze znac Gontyne kry (pagan NS) oraz Graveland (podobna tematyka, ale tez pagan).
Aha - ja sam nie jestem nacjonalista. Przynajmniej nie do tego stopnia, aby nienawidzic innych.
-
znam graveland choć pod tematyke "pagan" można podciągnąc wczesne wybryki Nergala , ale Honor i konkwista bardziej do mnie przemawiają .. choć też daleko mi do tego żebym po przesłuchaniu paru CD wyszedł na ulice i wszytkich wokoło lał po mordach..
-
Co do Behemotha, to typowo do tematyki pagan nawiazuje plyta Grom, a chyba najbardziej tytulowa piosenka - grom
-
nieposiadam :-) ale słyszałem , za to mam from the pagan vastlands płytke z coverami limitowaną 1000 sztuk i tam jest from the pagan vastlands 2001 i to wymiata na maxa
-
Jezeli lubisz takie zespoly, to polecam:
Nokturnal Mortum - plytki Goat Horns i To The Gates of Blasphemous Fire musisz miec. Klimaty ze tak powiem ukrainskie. Czesto mozna uslyszec elementy folklorystyczne, ale rowniez i odglosy dzikich zwierzat, lasow, walk. Moim zdaniem brzmieniowo stoi to conajmniej na poziomie Dimmu Borgir.
Gontyna Kry - Polski zespol (nazwa w tlumaczeniu to swiatynia krwi). Zespol prezentuje tematyke NS i pagan. Ciezkie, ale techniczne i w miare dobrze opracowane.
Berserk - tez dobre
Venedae - podoba mi sie. Fajnie gitary graja.
Temnozor - takie.. ruskie Piosenki sa dziwne, bo albo slychac gitary i growling, albo lagodne wokale.
Lucifugum - rowniez dosyc klimatyczne. Mialem kasetke, limitowana seria, ale tylko 3 piosenki przypadly mi do gustu.
Ogolnie to, co moglbym polecic z piosenek to:
Nokturnal Mortum:
- Cherez Richku Cherez Chai!
- Kuyaviya
- Kolyada
- Veles' scroll
- Goat Horns
- Black moon overture
- Perun's Celestial Silver - ktos to kiedys nazwal hymnem poganstwa.
- The Hands of Chaos - jak sama nazwa wskazuje, chaotyczne, ale jak przesluchasz z 2 razy, to na pewno sie spodoba. W tle miazdzacej perkusji i gitar slychac bardzo lagodna i delikatna symfonie.
- Under The Banners of The Horned Knjaź - Po prostu genialna piosenka z ladna ludowa nuta, ostra perkusja, wokalami i gitarami.
- Forgotten ages of victories - chyba najlepsza piosenka tego zespolu
Gontyna Kry:
z tego najbardziej lubie:
- Ostrzu Pana Uderz
- Kruk Smierci
- Krew Naszych Ojcow
-
Mi się tam podoba. Fajny zespół...
-
dzięki :-) postaram sie znalezc i posłuchać
-
Nockturnal Mortum jest super...mam kilka piosenek.
Polecam jeszcze Haggard ale to inny klimat - mam ich wszystkie utworki :]
-
A jakie masz dokladnie piosenki?
Z jakich plytek?
Hehe, Haggard to raczej zupeeelnie cos innego niz to, o czym tu rozmawiamy, ale rowniez lubie... jak i nowego Theriona.
Obcy - jak w ciagu 2 dni nie znajdziesz niczego z tego co mowilem na necie, to pisz do mnie na gg.
-
Mnie sie podoba kawalek Kissing the shadows ..chociaz ta muza to nie moj klimat ale gitarka i rytm odjazd
Uprawnienia umieszczania postów